Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mitnica

Na banneru od 210 metara ispisali imena 1145 vukovarskih heroja

mitnica, vukovar
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/9
16.11.2015.
u 14:00

To je po prvi put da se javno ističu imena i prezimena svih onih koji su u Vukovaru položili život za neovisnu Hrvatsku

Uz državnu cestu kod vukovarskog Vodotornja, uz cestu gdje će u srijedu se kretati kolona sjećanja, danas je postavljen banner s imenima i prezimenima poginulih branitelja i pripadnika civilne zaštite 1991. godine. Baner je dugačak više od 200 metara i na njemu su ispisana imena 1145 imena. To je po prvi put da se javno ističu imena i prezimena svih onih koji su u Vukovaru položili život za neovisnu Hrvatsku.

– I na ovaj način htjeli smo tim ljudima zahvaliti još jednom i odužiti se za sve što su učinili u obrani Hrvatske i Vukovara. Popis imena dobili smo od Ministarstva branitelja i on nije konačan te ćemo se truditi da on u narednom periodu postane što točniji i precizniji, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodajući kako će banner povodom obilježavanja Dana sjećanja biti postavljen na toj lokacija. Najavio je i kako se u budućnosti planira na Memorijalnom groblju, ili nekoj drugoj lokaciji, izgraditi spomenik koji će trajno svjedočiti o ljudima koji su najviše dali u obrani Vukovara. Penava je pozvao i sve građane koji će u srijedu doći u Vukovar i uključiti se u kolonu sjećanja da se na dostojanstven način obilježi tragedija grada i da sve prođe u najboljem redu. Kolona će i ove godine krenuti iz kruga bolnice, a predvoditi će je stjegonoše Hrvatske vojske i djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

>> Otvorena istraga protiv 2 zapovjednika vojne policije JNA: Nisu spriječili zvjerstva u Vukovaru

Komentara 15

TP
trias politica
14:18 16.11.2015.

Želimo također imena srpskih/JNA zločinaca!

Avatar plejer_as
plejer_as
16:22 16.11.2015.

a za vukovarske žive heroje, ništa

MA
mause
17:21 16.11.2015.

imena agresora:MILANOVIC RANKOVIC OSTOJIC OPACIC PUSIC JOVANOVIC PUPOVAC STANIMIROVIC.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije