Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASOVNA GROBNICA

U blizini Vukovara pronađeni posmrtni ostaci četiri osobe

masovna grobnica
Foto: Branimir Bradarić
18.01.2020.
u 12:51

Uprava za zatočene i nestale kontinuirano radi istraživanja na lokacijama koje ukazuju moguća mjesta prikrivenih grobnica, a Ministarstvo hrvatskih branitelja informira javnost

U subotu, 18. siječnja na području Vukovarsko-srijemske županije pronađena je masovna grobnica. U Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku bit će prevezeni ekshumirani posmrtni ostaci radi daljnje obrade i identifikacije. 

Grobnica je pronađena provedbom terenskih istraživanja za osobama nestalim u Domovinskom ratu. Na području Marinaca pronađeni su posmrtni ostaci četiri osobe, koji prema nalazima potječu iz razdoblja Domovinskog rata. 

Uprava za zatočene i nestale kontinuirano radi istraživanja na lokacijama koje ukazuju moguća mjesta prikrivenih grobnica, a Ministarstvo hrvatskih branitelja informira javnost. 

U Republici Hrvatskoj i dalje se traga za nestalima u Domovinskom ratu, a najveći broj čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije. Trenutno se 1.872 osobe vode kao nestale, a njih 530 je upravo s područja gdje je pronađena grobnica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije