Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tu nešto ne štima'

U BiH muškarac mjesec dana nakon povratka iz Italije dobio koronavirus

koronavirus u BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
05.03.2020.
u 23:02

Otac djeteta iz Italije se vratio u Banja Luku prije mjesec dana, a testiran je tek početkom tjedna te je potvrđeno da ima koronavirus. Pozitivan je i njegov sin, a supruga je negativna

U Banja Luci je zatvorena Osnovna škola “Branko Ćopić” jer je jedan od učenika koji je bio na nastavi zaražen koronavirusom, a virus ima i njegov otac.

Školu su zatvorili i dezinficirali, a učenike su testirali no nitko drugi nije pozitivan. Ipak, moraju biti u kućnoj izolaciji 14 dana pa će ih opet testirati, pišu 24 sata.

Otac djeteta iz Italije se vratio u Banja Luku prije mjesec dana, a testiran je tek početkom tjedna te je potvrđeno da ima koronavirus. Pozitivan je i njegov sin, a supruga je negativna.

Budući da se spekulira da je zaraženi otac iz Banje Luke možda putovao do BiH preko Hrvatske, za komentar je upitan ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak postoji li opasnost od širenja zaraze.

– Ako se pri prolasku kroz Gradišku ni s kim nije grlio, ljubio ili rukovao, onda opasnosti nema. Također, nemoguće je da netko pokaže simptome mjesec dana nakon što se vratio iz kriznog područja. Tu nešto ne štima – rekao je Capak.

VIDEO Alemka Markotić u studiju Večernjeg lista odgovarala na pitanja čitatelja o koronavirusu

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
23:41 05.03.2020.

Ako ćemo realno...on gripu nije donio iz Italije, već je pozitivan od skoro, od nekog svog bližnjeg, koji nema jake simptome. To samo znači da virus svugdje već nose milijuni, ali tog nisu ni svjesni. Mnogi ga odboluju na nogama, neki preleže za par dana, neki ni ne osjete, a mali postotak ima jake simptome. Smrtnost je tih 2 - 3%, ali najviše u najstarijoj populaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije