Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA U SABORU

Ahmetović: 'DORH i USKOK su marionete u rukama Plenkovića, služe za zataškavanje korupcije'

Mirela Ahmetović obratila se medijima na temu aktualnosti oko BDP-a
Sanjin Strukic
30.11.2021.
u 11:20

Navodeći kako je DORH „zlatna koka i ratni plijen te industrija korupcije HDZ-a”, Ahmentović je kazala kako je jasno zašto Plenković štiti Hrvoj Šipek.

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović ustvrdila je u utorak u Hrvatskom saboru da su glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić marionete premijera Andreja Plenkovića  u zataškavanju korupcije.

„Zlata Hrvoj Šipek nije instrument u borbi protiv kriminala, ona je instrument HDZ-a u zataškavanju korupcije, Plenkovićeva nositeljica dobrih vijesti, glasnogovornica u nekažnjavanu krupnog kriminala”, ustvrdila je Ahmetović osvrnuvši se u slobodnom govoru na najnovije događaje vezane za slučaj softver.

Navodeći kako je DORH „zlatna koka i ratni plijen te industrija korupcije HDZ-a”, Ahmentović je kazala kako je jasno zašto Plenković štiti Hrvoj Šipek.

„Plenković je štiti jer štiti sebe jer ako ona padne izgubiti će sigurnu polugu koja skriva kriminal u samom vrhu vlasti...glavna državna odvjetnica i ravnateljica USKOK-a samo su marionete u njegovim rukama”, ocijenila je.

Grozdana Perić (Klub zastupnika HDZ-a) u slobodnom iznošenju stajališta izrazila je zadovoljstvo pozitivnim kretanjima u hrvatskom gospodarstvu, posebice rastom BDP-a u trećem kvartalu od 15,8 posto.

„To govori o tome koliko su sve mjere Vlade bile promišljene i kvalitetne te doprinijele gospodarskom rastu”, kazala je.

Marija Selak Raspudić (Klub zastupnika Mosta) kazala je kako" taj rast zvuči kao obećani raj" koji prosječni građani neće nikada osjetiti.

„Sutra bih potpisala duplo manji rast BDP-a čije će posljedice osjetiti svi građani, nego tri puta veći rast koji zbog korupcije nikada nećemo vidjeti”, ustvrdila je.

Selak Raspudić osvrnula se i na testiranje na covid koje je za neke besplatno (državne i javne službenike), a neki ga moraju plaćati. Izdvojila je pritom studente koji su stavljeni u nepovoljni položaj u odnosu na svoje profesore.

Komentara 6

DU
Deleted user
11:51 30.11.2021.

Kad doticna prica imam uvjek osjecaj da je blizu vrhunca - koji nikako da se desi 🚑

SI
sisavac
12:45 30.11.2021.

skojevka nije imala komentar na zastaru u slučaju linić.. znate, kad je riječki kadar iz policije i pravosuđa u ladici čuvao prijavu protiv dotičnog, zbog kaznenog djela. slavkec je danas na slobodi isključivo zbog zataškavanja korupcije u režiji riječke hobotnice, koju 30 godina u rukama drži njena bratija. tako da, ahmetovička moja, pokriti se po ušima i ne spominjati afere koje nemaju pravi epilog, ako je i vaša stranka radilo isto. na primjeru međimurca posavca vidiš da to funkcionira, i drugi kradu i uzimaju mito, al naš je malo uzeo. pa su ga opet izabrali. ako si ti budućnost sdp-a, onda jadna stranka. u crvenu knjigu se upisuju ugrožene vrste, al da će u njoj završiti ekipa sa crvenim knjižicama, nisam očekivao.

Avatar SvGera
SvGera
15:29 30.11.2021.

ova reve čim zine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije