Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS SE ŠIRI

U Austriji u 24 sata 74 novozaraženih, čak 39 u Beču, i smrtnost lagano raste

Koronavirus u Austriji
Foto: Reuters/PIXSELL
28.06.2020.
u 14:38

Od ukupno devet austrijskih pokrajina samo dvije najjužnije, Koruška i Štajerska, nemaju niti jedan novi slučaj zaraze.

U nedjelju prijepodne u Austriji su zabilježena u posljednja 24 sata 74 nova slučaja zaraze koronavirusom (0,42 postotnih bodova više nego prethodnog dana), od čega čak 39 u Beču. To je najviši porast novooboljelih u posljednjih više od mjesec dana.

Uz Beč, najviše novozaraženih od jučer imaju austrijske pokrajine Gornja Austrija (18) i Donja Austrija (10). Slijede Salzburg (3) i Vorarlberg (2), te Tirol i Gradišće sa po jednim novim slučajem zaraze.  Od ukupno devet austrijskih pokrajina samo dvije najjužnije, Koruška i Štajerska, nemaju niti jedan novi slučaj zaraze.

U Austriji j trenutačno od COVIDa-19 „aktivno“ oboljela 551 osoba, od čega je 71 hospitalizirana uključujući i 9 u intenzivnoj njezi. 
Uz sve veći dnevni porast broja novozaraženih proteklih dana, ono što dodatno brine zdravstvene djelatnike je i „lagani porast smrtnosti“ prouzročen koronavirusom. Pogotovo kod osoba starijih od 65 godina.

Prema podacima Ministarstva zdravlja u nedjelju prijepodne, u Austriji su od početka pandemije do danas zabilježena 702 smrtna slučaja, što su dva više nego jučer. Ukupno je dosad u 8,9 milijunskoj Austriji zabilježeno 17.564  potvrđenih zaraza  i 16.401 ozdravljena osoba, te preko 600.000 testiranih (602.520).

Kako je posljednjih dana broj novozaraženih u Austriji u stalnom porastu, gotovo svi austrijski mediji ponovno se vraćaju iscrpnijem izvještavanju o epidemiološkoj situaciji u zemlji. Sve oči uglavnom su uprte u Beč, koji već dugo prednjači po broju novozaraženih, ali i po broju preminulih.

Trenutačno je u Beču 278 aktivno oboljelih od koronavirusa, uključujući 39 novozaraženih u posljednja 24 sata. Slijede Donja Austrija s 96 aktivno bolesnih što je za 10 više nego jučer, te Gornja Austrija s 85 oboljelih, što je 15 više nego u posljednjih 24 sata. Ostale pokrajine s malim dnevnim plusom ili minusom novih zaraza, uglavnom imaju stabilnu situaciju. 

Ono što je ne samo stručnom, nego i običnom oku primjetno ovih dana u Austriji je da je aktualni porast broja novih slučajeva zaraze uslijedio otprilike dva tjedna nakon posljednjeg popuštanja mjera 15. lipnja, kada  su „pale“ maske i ne mora ih se više nositi u trgovinama i ugostiteljstvu, odnosno restoranima i drugim lokalima. A i ljudi su se nekako previše opustili i ne pridržavaju se preporuke o držanju fizičkog razmaka, navode mediji i ističu kako su sada na potezu zdravstveni stručnjaci i austrijska vlada.  

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar grbadeva
grbadeva
15:09 28.06.2020.

naslov, čak 39 u Beču. U tromilijunskom gradu 39 zaraženih. Vau.

DU
Deleted user
15:17 28.06.2020.

Bome opako

Avatar EtTore
EtTore
21:36 28.06.2020.

Ja mislio da su oni svi na Jadranu u CRO!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije