Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozvala građane na oprez

Merkel upozorila na opasnost od koronavirusa: 'Situacija je ozbiljna'

Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL
27.06.2020.
u 15:22

Ona je reagirala na ponovno naglo širenje zaraze u nekim dijelovima Njemačke upozoravajući građane da se ne "opuštaju" kad je u pitanju borba protiv zaraze.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je u subotu apelirala na građane Njemačke da se, kad je savladavanje pandemije koronavirusa u pitanju, ne ponašaju lakomisleno.

"Opasnost koja prijeti od koronavirusa je i dalje velika. Uzmite to ozbiljno. Jer situacija i jest ozbiljna", rekla je Merkel u svojoj redovitoj video-poruci subotom.

Ona je reagirala na ponovno naglo širenje zaraze u nekim dijelovima Njemačke upozoravajući građane da se ne "opuštaju" kad je u pitanju borba protiv zaraze.

"Lako zaboravljamo na opasnost jer je Njemačka do sada manje-više dobro prošla kroz koronakrizu. Ali to ne znači da smo zaštićeni, da je opasnost nestala", rekla je kancelarka. Ona je pozvala građane da se i dalje pridržavaju mjera poput održavanja razmaka, upotrebe maske i pranja ruku.

Kancelarka je isto tako pozvala na što širu upotrebu aplikacije za praćenje zaraze koju je prije nekoliko dana u promet pustila njemačka vlada.

Merkel je još jednom naglasila kako će savladavanje posljedica koronakrize biti prioritet njemačkog predsjedanja Vijećem EU koje počinje 1. srpnja.

"Njemačka će zadaća biti da tražimo kompromise i rješenja među zemljama članicama", zaključila je Merkel.

Ključne riječi

Komentara 3

ZI
zimerman
07:37 28.06.2020.

Markelici je bolje da obrati pažnju na pravi smrtonosni virus koji decenijama truje i ubija germanski narod . Taj smrtonosni virus je izmislio lažni prorok i pedofil muhamed on je uputstva za upotrebu virusa stavio u jednu knjigu koja se zove kuran .

AB
abokatstir
20:58 27.06.2020.

Svakako da je situacija vrlo ozbiljna a naročito za Hrvatsku sa svim nedaćama koje su nas zadesile, zato sada trebamo pravu i stabilnu vlast na čelu sa Plenkovićem koji će se znati nositi i voditi hrvatski narod. Na čelu sa berom i raznim beljakima bio bi kaos i propast, još gore nego sa slučajnim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije