Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa

U Austriji prostitutke omiljenije nego političari

prostitutka
DPA/PIXSELL
27.11.2013.
u 15:25

Probleme s imidžom imaju savjetnici za poduzetništvo (- 7 posto), bankari (- 18 posto), osiguravatelji (- 19 posto), trgovci rabljenim automobilima (- 21 posto), trgovci nekretninama (- 30 posto) i financijski savjetnici (- 34 posto).

 Ispitivanje javnog mnijenja austrijskog instituta Market iz Linza za gospodarski časopis „Trend“ o uglednim zvanjima pokazalo je da su u Austriji političari neomiljeni u vlastitom narodu. Prostitutke imaju mnogo bolji imidž nego predstavnici naroda.

Prema Marketovoj anketi na vrhu najomiljenijih zvanja su liječnici (+ 80 posto), a slijede ih odvjetnici (+ 46 posto), učitelji (+ 40 posto), novinari (+ 21 posto), svećenici (+ 14 posto), državni službenici (+ 4 posto) i prostitutke (+ 1 posto).

Probleme s imidžom imaju savjetnici za poduzetništvo (- 7 posto), bankari (- 18 posto), osiguravatelji (- 19 posto), trgovci rabljenim automobilima (- 21 posto), trgovci nekretninama (- 30 posto) i financijski savjetnici (- 34 posto).

S negativnim predznakom od – 65 posto političari su, kako je pokazala anketa, na kraju ljestvice omiljenosti kod austrijskog naroda. Jedino omraženiji od političara su lobisti ( - 67 posto), koji su na začelju ljestvice omiljenih zvanja.

Mediji navode kako su anketirani jasno pokazali da im je dosta korupcijskih, financijskih i ostalih skandala koje u posljednje vrijeme potresaju austrijsku političku scenu i da priželjkuju novi profil političara koje će krasiti poštenje, marljivost i briga za narod. 

>> Bivša prostitutka želi postati guvernerka New Yorka

 

Komentara 1

IR
irani
15:43 27.11.2013.

Politicara platis masne pare i, uglavnom, nista. S prostitutkama je jednostavnije, dobijes sto platis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije