Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

U Austriji devet smrtnih slučajeva, zatvorena bečka zračna luka

Foto: BKA, Beč - A. Wenzel
VL
Autor
Snježana Herak
19.03.2020.
u 11:39

Svu ozbiljnost situacije pokazuje i dokazuje ne samo svakodnevni porast broja zaraženih i umrlih od koronavirusa u Austriji nego i drastične mjere ograničenja kretanja i okupljanja austrijskih građana u javnom prostoru

Prema službenim podacima austrijskog Ministarstva socijalne skrbi, zdravlja i njege u Beču, objavljenim u četvrtak ujutro u 8 sati, u Austriji je zabilježeno 1.843 slučajeva zaraze i devet smrti te devet ozdravljenja.

Ukupno je dosad na koronavirus testirano 13.724 osoba.

Najviše zaraženih je u austrijskoj pokrajini Tirol (437), koja je od sinoć cijela, zajedno sa svih svojih 279 općina, stavljena u strogu karantenu. Slijede pokrajine Gornja Austrija (345), Donja Austrija (283), Štajerska (233), Beč (231), Koruška (45) i Gradišće (21). 

Svu ozbiljnost situacije pokazuje i dokazuje ne samo svakodnevni porast broja zaraženih i umrlih od koronavirusa u Austriji nego i drastične mjere ograničenja kretanja i okupljanja austrijskih građana u javnom prostoru. I naravno, informacija da je u četvrtak ujutro za sav putnički promet zatvorena bečka zračna luka Schwechat. Posljednji prizemljeni zrakoplov domaće avio kompanije AUA  stigao u Beč, dovezao je putnike iz dalekog Chicaga.

Kako su javili nadležni organi vlasti, nadalje su samo planirani posebno organizirani letovi austrijskog Ministarstva vanjskih poslova u akciji povratka u zemlju 47.000 Austrijanaca iz čak 100 zemalja svijeta, koji se, što zbog ukinutih letova što zbog zatvorenih granica, još uvijek nalaze u inozemstvu, gdje su bili na odmoru ili službenom putu.

Bečka zračna luka ostaje zatvorenom za putnički promet do 28. ožujka.

Kako je u srijedu navečer na domaćoj javnoj televiziji ORF rekao austrijski ministar zdravlja Rudolf Anschober, nitko trenutačno ne može reći koliko će ove izvanredne mjere potrajati. On polazi od toga da se „ne radi o tjednima nego o mjesecima“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije