Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRENOSI AP

U Americi navodno od danas započinje testiranje cjepiva za koronavirus

Cjepivo Moderna Therapeuticsa u prvoj fazi kliničkog ispitivanja, pokusi na pacijentima za mjesec, dva
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS/PIXSELL
16.03.2020.
u 08:06

Bilo bi potrebno od godine dana do 18 mjeseci da se potvrdi djelovanje bilo kojeg potencijalnog cjepiva, dodao je AP pozivajući se na javnozdravstvene izvore.

Kliničko ispitivanje cjepiva namijenjenog zaštiti od novog koronavirusa započet će danas, objavila je agencija Associated Press (AP) pozivajući se na neimenovanog dužnosnika američke vlade.

Prvi sudionik ispitivanja koje financira Nacionalni institut za zdravstvo i koje se odvija u Institutu za zdravstveno istraživanje Kaiser Permanente u Seattleu u saveznoj državi Washington, primit će eksperimentalno cjepivo danas, izvijestio je AP.

Bilo bi potrebno od godine dana do 18 mjeseci da se potvrdi djelovanje bilo kojeg potencijalnog cjepiva, dodao je AP pozivajući se na javnozdravstvene izvore

Komentara 3

TA
talibanomanija
08:09 16.03.2020.

Ako to cjepivo ubije sto puta vise ljudi od samog virusa onda je ucinkovito i postatce obavezno.

LJ
ljeto90
09:45 16.03.2020.

Kad prije,a za neke bolesti niti dan danas nema ljieka?????????znači kada su proizveli koronu napravili su i cijepivo????tako da vrli političari nemog dobiti koronu???

DU
Deleted user
09:09 16.03.2020.

Amerikanci su stvarno inovativni. U 12 mje. se pojavio virus u Kini, a vec nakon 2 mjeseca Amerika ima cjepivo. Svaka cast. Opet ce Amerika biti spasioc svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije