Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREDILI GA DRONOM

U Afganistanu ubijen jedan od zapovjednika Islamske države

Afganistan
Foto: Reuters
19.11.2016.
u 11:33

Uz Mullaha Bozorga neutralizirana su još sedmorica islamista, a u akciji je zaplijenjeno i uništeno oružje, streljivo i eksploziv

Jedan od visokih zapovjednika Islamske države ubijen je u američkom napadu bespilotnom letjelicom u istočnoj afganistanskoj pokrajini Nangarharu, izjavili su u subotu dužnosnici.

Mullah Bozorg ubijen je zajedno sa sedam boraca u napadu u petak kasno navečer, rekao je za agenciju dpa glasnogovornik pokrajinskog guvernera Attaullah Khugyani.

"Zračni udar je izvršen u petak navečer na području Lagharja u okrugu Kot", kazao je glasnogovornik.

Dodao je da je zaplijenjeno i uništeno više komada oružja, streljivo i eksploziv te skupine.

Smrt zapovjednika IS-a potvrdilo je i afganistansko ministarstvo obrane.

>> ICC će podići optužnicu protiv Amerikanaca zbog Afganistana? 'Čini se da su ratni zločini počinjeni u sklopu odobrenih tehnika ispitivanja'

Komentara 2

MX
Mister X
13:53 19.11.2016.

Dodao je da je zaplijenjeno i uništeno više komada oružja, 16 komada metak 7,62 kalibra te 2 kalašnjikova i 3 puške domaće proizvodnje te nešto dinamita ako se neko pita i to je streljivo i eksploziv te skupine. Ali imim ništa ne pomaže to oružije kad ne rade zračne udare demokratski vid borbe koji je legalan po drugim državama . A oni doma su uvjek svi isti samo teritorijalisti ! Čekamo samo dan da Putina osim što je skoro zločinac da postane za nas pametne = ( demokrate) i on Terorista !!!

EM
emaras09
07:39 21.11.2016.

Na koji način je bespilotna letjelica zaplijenila oružje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije