Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U 2019. šest novih izravnih zračnih linija iz Francuske u Hrvatsku

Air France najavljuje otvaranje nove izravne zračne linije za Split iz Pariza, dok kompanija Easy Jet predviđa izravnu liniju iz Nantesa za Dubrovnik
31. siječnja 2019. u 13:04 2 komentara 564 prikaza
Zračna luka Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) najavila je u četvrtak da bi se u ovoj godini trebalo uspostaviti šest novih izravnih zračnih linija između Hrvatske i Francuske, što bi trebalo dovesti do još većeg broja dolazaka francuskih turista.

Air Serbia bitka za putnike Air Serbia na letovima za 6 hrvatskih gradova nudi čak 165.000 sjedala

Iz HTZ-a navode da avio kompanija Volotea pokreće linije iz Lyona za Dubrovnik i Split, zatim iz Marseillea za Rijeku te iz Bordeauxa za Pulu.

Nadalje, Air France, uz povećanje letova za Dubrovnik za 150 posto u odnosu na 2018. godinu, najavljuje i otvaranje nove izravne zračne linije za Split iz Pariza, dok kompanija Easy Jet predviđa izravnu liniju iz Nantesa za Dubrovnik.

Predstavništvo HTZ-a u Francuskoj je i ove godine na sajmu Les Thermalies u Parizu, posvećenom zdravstvenom i SPA turizmu, talasoterapiji i termalizmu, predstavilo hrvatsku ponudu i potencijale u tom segmentu. Kako se navodi u priopćenju, Hrvatska je izazvala velik interes posjetitelja, koji su se zanimali za pokriće troškova od strane zdravstvenog osiguranja, ali i o cijenama, dostupnosti, kvaliteti usluga i smještaja.

Turizam Povećanje noćenja I uz minus Španjolske, EU turizam raste

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ocijenio je da upravo zdravstveni turizam predstavlja izuzetno važnu nišu u privlačenju novih turista s "ovog vrlo potentnog emitivnog tržišta". Izvijestio je da je u 2018. godini s tržišta Francuske ostvareno 592 tisuće dolazaka te više od 2,2 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2017. godinu porast od osam posto.

Direktorica francuskog predstavništva HTZ-a Danijela Mihalić Đurica izrazila je zadovoljstvo ostvarenim porastima dolazaka i noćenja u razdobljima pred i posezone te time što Francuzi u sve većem broju dolaze u regije u kojima dosad nisu bili brojni gosti, poput Kvarnera, Zagreba, Istre ili Slavonije. Ocjenjuje da je to sve posljedica širenja produkcije postojećih turoperatora, ali  i otvaranja Hrvatske kao potpuno nove destinacije kod pojedinih novih francuskih organizatora putovanja.

Ponovno nagrađeni! Nemamo razloga biti skromni jer Hrvatska je zaista najljepša na svijetu, evo i zašto!

"Prema informacijama koje dobivamo iz redovnih susreta s turoperatorima, predviđanja za sezonu 2019. godinu su dobra te bi se dobri trendovi prodaje trebali nastaviti i u ovoj godini“, najavljuje Mihalić Đurica.

>> Evo kako će se u Hrvatskoj plaćati cestarina

BILI ZAJEDNO NA VEČERI
Liječnik koji je pokušao oživiti Bandića: Samo se srušio, bio je to masivni infarkt
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?