Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE UGLEDNIH STRUČNJAKA

U 2. mirovinskom stupu ostaju samo oni koji vape za kešom

03.12.2022.
u 10:28

Ukupno 319 milijuna kuna jednokratnih isplata iz drugog stupa podigao je 8871 novi umirovljenik u manje od četiri godine otkad je to zakon omogućio

Komentara 5

Avatar zidam spremno
zidam spremno
10:45 03.12.2022.

Imam gotovo 60g. i 35 g. staza. U 2. stupu imam fodad skupljenih oko 900.000 kn. Kad za godinu dana odem u prijevremenu, samo iz prvog stupa cu imati maksimalnu mogucu mirovinu, a iz 2.stupa kada i uzmem 15% jednokratno, imat cu oko 2.500 kn dodatka samo iz drugog stupa. Dakle, bio bih teshki idiot da odlucim prijeci u prvi stup.

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
12:13 03.12.2022.

Prvi stup nije ništa drugo nego transfer iz proračuna. A onih koji pune proračun sve je manje. Što ugledni stručnjaci kažu o tome?

CE
CenzuriranUskoro
10:53 03.12.2022.

Nemojte biti naivni i izlaziti izvan drugog stupa, istina stvari nisu bajne, ali ikakvo PRIVATNO vlasništvo računa je bolje od vjere da će solidarni fond (1. stup) moći biti servisiran kada vi dočekate penziju. Novce iz 2. stupa zakonom bez ikakvih davanja naslijeđuju vaša djeca u punom iznosu u trenutku vaše smrti ako niste doživjeli mirovinu. I ne zaboravite ako izgubite taj novac greškom fondova, države i sl. imate pravo tužbe dok u slučaju 1. stupa sustav iovako već sada puca po šavovima, a kada mi dođemo u mirovinu valjda će nam Nepalci plaćati mirovine...možeš misliti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?