Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO PRIJAVLJENI

Tvrtku vrijednu 26 milijuna kuna prebacila na člana obitelji kako bi izbjegla blokadu računa

fina
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.12.2020.
u 10:04

A kako je 37-godišnjakinja svoju tvrtku prebacila na njega kako bi izbjegla blokadu računa koja se po nalogu Fine trebala dogoditi u listopadu 2019. sada su i 37-godišnjakinja i 43-godišnjak kazneni prijavljeni.

Kako bi izbjegla blokadu računa, 37-godišnja državljanka Ukrajine, koja ima stalno prebivalište u Hrvatskoj, sumnjiči se da je sredinom listopada 2019.,  poslovne udjele i sve nekretnine svoje tvrtke koja se bavi turizmom, prebacila na  drugu tvrtku.

Ta druga tvrtka također se bavi turizmom te također ima  sjedište u Dubrovniku, a u vlasništvu je 43-godišnjaka, inače državljanina Srbije, koji je  obiteljski povezan s 37-godišnjakinjom. Istražujući taj slučaj, policija je utvrdila da je 43-godišnjak tako bez ikakve naknade postao vlasnik tvrtke vrijedne 26 milijuna kuna.

A kako je 37-godišnjakinja svoju tvrtku prebacila na njega kako bi izbjegla blokadu računa koja se po nalogu Fine trebala dogoditi u listopadu 2019. sada su i 37-godišnjakinja i 43-godišnjak kazneni prijavljeni. Ona zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a on zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u prevari.  

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Krabat
Krabat
10:19 09.12.2020.

FINA je nasljednica nekadašnje sockomunističke Službe društvenog knjigovodstva (SDK). Danas je to parazitsko-uhljebnička kompanija, odnosno, državno-nametnička lihvarska ustanova koja tlači i ugnjetava malog čovjeka, dok u isto vrijeme štiti vladine i saborske kriminalce. Važno je napomenuti da FINA NE POSTOJIJI NITI U JEDNOJ ZEMLJI EU u ovakvom obliku, samo kod nas! Zahvaljujući FINA-i, mi smo najnazadnija zemlja Europe, jer to je parazitska firma koja itekako koristi svoj status državnog egzekutora. Dakle, FINA je lopovska tvorevina, koja služi jedino kriminalno-koruptivnoj hobotnici u institucijama sustava, i kao takvu treba je ODMAH UKINUTI ! ZDS

Avatar Majda
Majda
10:53 10.12.2020.

Kakve gluposti,pa zašto ne stave firmu u blokadu ,bez obzira tko je vlasnik,ako je dužna?

Avatar argus1000
argus1000
15:51 09.12.2020.

Oboje kazniti maksimalno i svakog tamo odakle i dolazi pa nek kod kuće varaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije