Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNILA GA FINA

Karlo Ressler otkrio što mu je bila ispiracija za ime tvrtke Siva sova

Karlo Ressler
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
09.04.2019.
u 17:09

Nositelj HDZ-ove liste za EU nije na vrijeme Fini podnio izvješće tvrtke Siva sova Fini, a tvrdi da je tvrtka imala prihode manje od 3000 kuna

Prema objavljenom popisu Fine, tvrtka HDZ-ova nositelja liste za euroizbore Karla Resslera Siva sova j.d.o.o, za 2016. godinu, kada je i osnovana, nije prema Zakonu o računovodstvu predala statističke i druge podatke Fini za što je kazna 10.000 kuna za tvrtku i 5000 kuna za direktora. Podatke je Ressler, kao direktor Sive sove registrirane za prevoditeljske djelatnosti i usluge tumača, trebao predati do 22. rujna 2017. godine.

Ressler je za Večernji list rekao da je godišnje financijsko izvješće za 2016. predao 22. prosinca 2017. godine. Međutim, mladi premijerov savjetnik prekoračio je rok, ali tvrdi da tvrtka nije zaprimila nikakvu kaznu. Ressler navodi da osim troškova osnivanja Sive sove, u 2016. godini nije bilo nikakvih aktivnosti tvrtke. U tri godine koliko Siva sova postoji, tvrtka je imala ukupne prihode manje od 3000 kuna. Na naše pitanje je li tvrtka poslovala s poduzećima ili ustanovama u vlasništvu države, Ressler je odgovorio kako nikada nije poslovala s državnim ili javnim tijelima.

Intrigira i naziv Resslerova j.d.o.o-a pošto se o njegovu očuhu Vladimiru Šeksu pisalo da mu je navodno kodno ime u navodnoj suradnji s Udbom bilo - Sova, a tvrtka je registrirana na Šeksovoj adresi, Bauerova 27 u Zagrebu. Neočekivan je odgovor zašto je Ressler tvrtku nazvao baš Siva sova.

– Inspiraciju za ime dobili smo po omiljenom plišancu kćeri Beate za vrijeme dok smo zajedno bili u Freiburgu gdje sam radio na svojoj doktorskoj disertaciji – rekao nam je Ressler.

Zašto je tvrtka registrirana na Šeksovoj adresi, Ressler je odgovorio da je to zato što je sa svojom obitelji živio u iznajmljenom stanu, a suvlasnik je stana u Bauerovoj.

VIDEO Vladimir Šeks o novoj knjizi:

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Kikaš
Kikaš
19:26 09.04.2019.

Deda Sova kupio maloj plišanca!

PU
pucey
17:36 09.04.2019.

gle patuljke.......ha ha ha ha .......Kolko moras biti teski parazit, da i dalje glasas za kradeze????... . ..huljice moze odgovor...??

DU
Deleted user
18:49 09.04.2019.

Nema kaj, dečec je sposoban, za 3 godine okrenuo 3000 kuna u firmi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije