Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siva sova

Tvrtka Karla Resslera, registrirana na Šeksovoj adresi, također dobila kaznu Fine

Karlo Ressler
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.04.2019.
u 14:43

Godine 2016., kada je tvrtka osnovana, nije prema Zakonu o računovodstvu predala statističke i druge podatke Fini, za što je kazna 10.000 kuna za tvrtku i 5000 kuna za direktora

Prema podacima Fine, tvrtka HDZ-ova nositelja liste za euroizbore Karla Resslera Siva sova j.d.o.o, u 2016. godini, kada je i osnovana, nije prema Zakonu o računovodstvu predala statističke i druge podatke Fini za što je kazna 10.000 kuna za tvrtku i 5000 kuna za direktora. Tvrtka Siva sova registrirana je na adresi Vladimira Šeksa, Bauerova 27 u Zagrebu. 

Podatke je Ressler, kao direktor Sive sove registrirane za prevoditeljske djelatnosti i usluge tumača, trebao predati do 22.rujna 2017. godine. U izvještajima Fine za 2017. godinu, za koju je podatke trebalo predati do 3. kolovoza 2018., tvrtke Siva sova nema, što upućuje na to da je Ressler godinu kasnije poštovao zakonsku obvezu. 

Za komentar smo zatražili i Resslera, međutim odgovorio je da je na sastanku i da mu pošaljemo poruku. Kada nam i ako Ressler odgovori, objavit ćemo i njegov odgovor. Intrigira i naziv Resslerova j.d.o.o-a jer se o njegovu očuhu Vladimiru Šeksu pisalo da mu je navodno kodno ime u navodnoj suradnji s Udbom bilo – Sova. Ressler je registriran kao direktor Sive sove, tvrtka nije u blokadi i nije ugašena. Koje poslove prevođenja i tumačenja i za koga Ressler radi zasad je nepoznato. Ressler je savjetnik premijera Andreja Plenkovića i jedan je od njegovih najbližih suradnika. 

Video: Plenković na obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Sesvete

Komentara 93

Avatar kolindin_crveni_tepih
kolindin_crveni_tepih
15:01 09.04.2019.

već je mnogima obrisano puno komentara al neka i ovaj nije me briga, dakle da ponovimo firma mladog šeksa se zove "siva sova", a šeksovo kodno ime u udbi je bilo "sova"...

BU
Budak
15:01 09.04.2019.

Informant “Sova” u svojoj gnijezdi drži kukavičko jaje. Zajedno sa anemičnim potrčkom ga je izlegao. Sad je mala kukavica iz trulog jajeta dobio krila. Crveno plemstvo daje visoke funkcije u feud, tj. u nasljedstvo. Dok najbolji biježe nitkovi i neznalice na krilima apokalipse za Hrvatsku rigaju vatru u obliku korupcije i nepotizam nad njom. U ratu smo je oslobodili a u miru izugibili spram unutarnjem neprijatelju. Samo lustracija sjemena zla do treće generacije može pomoći.

Avatar kolindin_crveni_tepih
kolindin_crveni_tepih
16:03 09.04.2019.

ovo je definitivno sprdnja sa narodom, malome je očito uzor služba državne bezbijednosti kad si je firmu nazvao po kodnom imenu šeksa kolege u udbi "sova"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije