Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković uvjeren u pobjedu HDZ-a. Nositelj liste Ressler: Imamo odgovore na izazove

- Naš program ima pet poglavlja: uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa - rekao je Andrej Plenković.
05. travnja 2019. u 21:38 193 komentara 22675 prikaza
Ressler - Šuica- Sokol
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Andrej Plenković na konferenciji za medije objavio je i službeno 12 imena s liste HDZ-a za europske izbore. Naglasio je kako vjeruje u kandidate te da očekuje pobjedu HDZ-a na europskim izborima.

Gabrijela Žalac Gabrijela Žalac: 'Nemam još informacija o tome hoću li biti na listi HDZ-a za EU izbore'

Nositelj je Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i koordinator izrade stranačkog programa za europarlamentarne izbore, slijede; Dubravka Šuica, europarlamentarka, Tomislav Sokol, saborski zastupnik, Željana Zovko, europarlamentarka, Sunčana Glavak, zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade, Marijana Balić, zastupnica i Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa, Goran Pauk, župan Šibensko-kninski, Nikolina Brnjac, državna tajnica u ministarstvu prometa, Stjepan Ribić, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski i Stjepan Adanić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića i stožerni brigadir.

Ressler - Šuica- Sokol
1 / 12
Karlo Ressler

- Naš program ima pet poglavlja i sastoji se od nekoliko bitnih ciljeva - uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa - rekao je čelnik HDZ-a.

Izrazivši uvjerenost u još jednu pobjedu HDZ-a na izborima, Plenković je poručio kako su izbori za EP „izbori za smjer Hrvatske i jasnu distinkciju između onih koji nude perspektivu i rješenja i onih koji niti znaju, niti to mogu ostvariti”.

osvrt Plenković taji listu za EU, mogla bi to biti njegova prva velika čistka

HDZ na izbore izlazi samostalno, a ponovno će, kako je rekao Plenković, surađivati s listom HDZ-a BiH.

Programom i listom, naglasio je Plenković, HDZ želi poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem, zalaganjem i vještinama mogu doći u poziciju i da preuzmu krupnu političku odgovornosti. „Poput ove koju je Karlo preuzeo danas. I ja sam uvjeren da će on to povjerenje i opravdati”, rekao je Plenković

Andrej Plenković | Autor : Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

Resslera je kandidirala Mladež HDZ-a, rođen je 1989. godine, kako je sam rekao, nekoliko mjeseci nakon osnutka HDZ-a, a u javnosti je poznato i da je posinak Vladimira Šeksa.

Lista je, rekao je Ressler, kvalitetna kombinacija različitih profila, generacija te geografske zastupljenosti, a u kampanji će, dodao je, kvalitetnim ljudima i programom pokazati da imaju odgovore na sve izazove.

Uvjeren je da će HDZ u kampanji biračima pokazati "kolika je razlika između odgovornosti - znanja sposobnosti i kompetencije - s jedne strane, i svih drugih - suprotnih karakteristika - s druge strane”.

- Čast mi je biti prvi na listi i to s iznimnim kandidatima – poručio je Ressler.

Karlo Ressler (desno) šef je radne skupine koja je napisala novi Statut | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Na mladima svijet ostaje. Večeras je HDZ pokazao da to nije floskula – istaknula je Dubravka Šuica.

U središnjici HDZ-a na sastanaku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća jednoglasno je prihvaćena lista HDZ-ovih kandidata za izbore u EP, a potom je održana i sjednica Središnjeg odbora na kojoj je utvrđen program i strategija za europarlamentarne izbore. 

Iako se pretpostavljalo kako će se na listi naći i ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, stranka je odlučila drugačije.

Šef HDZ-a Plenković jučer je do zadnjeg trenutka razgovarao s kandidatima za Euroizbore, a termini HDZ-ovih stranačkih tijela su dvaput odgađani.

Video - Andrej Plenković na obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Sesvete

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • giannimichelis:

    Pa to je lista za gay paradu.

  • Fr@njo:

    nakon pranja poda sa 400tisuca gradjana svezi referendu o izbornom zakonu u reziji Plenkovic -Kuscevic gradjani trebaju tu bezobrznost nagraditi na izborima.

  • žutimačak:

    Neovisni za Hrvatsku će pomesti HDZ protiv Hrvatske i lijeve Kvislinge.