Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković uvjeren u pobjedu HDZ-a. Nositelj liste Ressler: Imamo odgovore na izazove

- Naš program ima pet poglavlja: uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa - rekao je Andrej Plenković.
05. travnja 2019. u 21:38 181 komentara 22723 prikaza
Ressler - Šuica- Sokol
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Andrej Plenković na konferenciji za medije objavio je i službeno 12 imena s liste HDZ-a za europske izbore. Naglasio je kako vjeruje u kandidate te da očekuje pobjedu HDZ-a na europskim izborima.

Gabrijela Žalac Gabrijela Žalac: 'Nemam još informacija o tome hoću li biti na listi HDZ-a za EU izbore'

Nositelj je Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i koordinator izrade stranačkog programa za europarlamentarne izbore, slijede; Dubravka Šuica, europarlamentarka, Tomislav Sokol, saborski zastupnik, Željana Zovko, europarlamentarka, Sunčana Glavak, zastupnica i bivša glasnogovornica Vlade, Marijana Balić, zastupnica i Plenkovićeva asistentica iz Bruxellesa, Goran Pauk, župan Šibensko-kninski, Nikolina Brnjac, državna tajnica u ministarstvu prometa, Stjepan Ribić, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavski i Stjepan Adanić, pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića i stožerni brigadir.

Ressler - Šuica- Sokol
1 / 12
Karlo Ressler

- Naš program ima pet poglavlja i sastoji se od nekoliko bitnih ciljeva - uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te sigurna i globalno snažna Europa - rekao je čelnik HDZ-a.

Izrazivši uvjerenost u još jednu pobjedu HDZ-a na izborima, Plenković je poručio kako su izbori za EP „izbori za smjer Hrvatske i jasnu distinkciju između onih koji nude perspektivu i rješenja i onih koji niti znaju, niti to mogu ostvariti”.

osvrt Plenković taji listu za EU, mogla bi to biti njegova prva velika čistka

HDZ na izbore izlazi samostalno, a ponovno će, kako je rekao Plenković, surađivati s listom HDZ-a BiH.

Programom i listom, naglasio je Plenković, HDZ želi poslati poruku mladima da svojim radom, znanjem, zalaganjem i vještinama mogu doći u poziciju i da preuzmu krupnu političku odgovornosti. „Poput ove koju je Karlo preuzeo danas. I ja sam uvjeren da će on to povjerenje i opravdati”, rekao je Plenković

Andrej Plenković | Autor : Robert Anic/PIXSELL Foto: Robert Anic/PIXSELL

Resslera je kandidirala Mladež HDZ-a, rođen je 1989. godine, kako je sam rekao, nekoliko mjeseci nakon osnutka HDZ-a, a u javnosti je poznato i da je posinak Vladimira Šeksa.

Lista je, rekao je Ressler, kvalitetna kombinacija različitih profila, generacija te geografske zastupljenosti, a u kampanji će, dodao je, kvalitetnim ljudima i programom pokazati da imaju odgovore na sve izazove.

Uvjeren je da će HDZ u kampanji biračima pokazati "kolika je razlika između odgovornosti - znanja sposobnosti i kompetencije - s jedne strane, i svih drugih - suprotnih karakteristika - s druge strane”.

- Čast mi je biti prvi na listi i to s iznimnim kandidatima – poručio je Ressler.

Karlo Ressler (desno) šef je radne skupine koja je napisala novi Statut | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Na mladima svijet ostaje. Večeras je HDZ pokazao da to nije floskula – istaknula je Dubravka Šuica.

U središnjici HDZ-a na sastanaku Predsjedništva i Nacionalnog vijeća jednoglasno je prihvaćena lista HDZ-ovih kandidata za izbore u EP, a potom je održana i sjednica Središnjeg odbora na kojoj je utvrđen program i strategija za europarlamentarne izbore. 

Iako se pretpostavljalo kako će se na listi naći i ministrica europskih fondova i regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, stranka je odlučila drugačije.

Šef HDZ-a Plenković jučer je do zadnjeg trenutka razgovarao s kandidatima za Euroizbore, a termini HDZ-ovih stranačkih tijela su dvaput odgađani.

Video - Andrej Plenković na obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a Sesvete

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
Grad s milijun srca
Nadomak ruke: Najljepše destinacije za zaljubljene u Zagrebu i okolici
  • giannimichelis:

    Pa to je lista za gay paradu.

  • Fr@njo:

    nakon pranja poda sa 400tisuca gradjana svezi referendu o izbornom zakonu u reziji Plenkovic -Kuscevic gradjani trebaju tu bezobrznost nagraditi na izborima.

  • dr Luigi:

    Moj glas zbog svega što su učinili neće dobiti ,kao ni moje obitelji,a kako ćujem ni širokog kruga prijatelja. Možda dobiju glas od onih 430 000 građana koji su zahtjevali referendum,a bezočno su prevareni.