Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u splitskoj garaži

Splićanin tri dana muku mučio s najvećom europskom zmijom, evo gdje se sakrila

Zagreb: Životinje u Zoološkom vrtu teško podnose vru?ine
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.05.2024.
u 17:35

Kravosas je neotrovna zmija koja svoj plijen ubija davljenjem, a radi se o najvećoj zmiji u Europi koja može narasti do dva metra dužine

Prava drama odvijala se ovih dana u jednoj garaži na splitskom Spinutu. Kravosas, najveća europska zmija, u subotu se zavukao ispod haube parkiranog automobila, a u svom novom domu zadržao se čak tri dana, iako ga je susjeda vlasnika automobila primijetila već u subotu navečer.

Ona je odmah dojavila vlasniku što se događa, a pozvani su i policija i vatrogasci, no s obzirom na to da je vlasnik u tom trenutku bio na putovanju, nije bilo načina da se zmiju izvadi iz zaključanog automobila, pa su se hitne službe povukle. Vlasnik ih je odmah ponovno pozvao kada se vratio, u nedjelju navečer, piše Slobodna Dalmacija.

Vatrogasci su se trudili "deložirati" zmiju, no nakon više neuspjelih pokušaja, odlučili su da će kravosas ipak provesti još jednu noć pod haubom. U trećem izlasku na teren, u ponedjeljak, dvojica vatrogasaca napokon su uspjela u akciji.

- Ovo dostavljam kako bi ostali građani obratili malo pozornost, jer očito zmija ima... Nisu opasne, ali nije ih ugodno vidjeti, posebno ako ste s djetetom. Naravno, moram pohvaliti i intervenciju vatrogasaca - kazao je vlasnik, dodajući kako mu ipak više neće biti svejedno kada bude ulazio u auto.

Kravosas je neotrovna zmija koja svoj plijen ubija davljenjem, a radi se o najvećoj zmiji u Europi koja može narasti do dva metra dužine. Prema Zakonu o zaštiti prirode, radi se o strogo zaštićenoj vrsti koju se ne smije loviti, ubijati ili drugačije uznemiravati, a ponašanje protivno ovom Zakonu smatra se prekršajem i kažnjivo je novčanom kaznom.

VIDEO Poskok je najotrovnija zmija u Hrvatskoj, a imamo i još dvije otrovnice. Ovo nemojte raditi ako vas ugrizu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije