Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nahranio milijune
Povratak na članak

'Tvorac' kebab donera umro u 80. godini u Berlinu!

Kadir Nurman je 1972. godine u zapadnom Berlinu otvorio kiosk u kojem je prodavao pečeno meso i salatu u kruhu sličnom lepinji.

Komentari 1

Avatar DonLon
DonLon
17:48 03.11.2013.

Doner je bez velike konkurencije jedna od najnezdravijih "brzih hrana". U Velikoj Britaniji doner tradicionano jedu pijanci kada ih izbace is pubova I klubova. Bilo je dosta trovanja, jer se pred zatvaranje, recimo okonegdje izmedju ponoci i 2 sata ujutroutro rjesavaju onoga sto stoji narezano i podgrijavano mozda i 3-4 sata i trebalo bi se baciti. No pijanci su jos i sretni kada dobiju "gratis" kolicinu. Takodjer, u veliko broju slucajeva radi se o trecerazrednoj mljevenoj ovcetini koja smrdi kada se malo ohladi, a narocito me iznenadilo koliko masti se cijedi U jednoj malo vecoj porciji moze biti i do 65 grama masti i 6-7 grama soli.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.