Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Tužiteljstvo nije uložilo žalbu na neizručenje Ganića Srbiji

Ejup Ganic
AFP
02.08.2010.
u 18:55

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je kako je srpsko tužiteljstvo proslijedilo britanskim tužiteljima svoju analizu presude Suda za ekstradicije kojom je odbio izručiti Srbiji Ganića.

BEOGRAD - Unatoč gromoglasnim najavama, Tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu, nakon današnjeg razgovora s engleskim kraljevskim tužiteljstvom, putem video linka, nije odlučilo da li će se žaliti na odluku Suda za ekstradicije u Londonu na neizručenje Ejupa Ganića Srbiji, javlja beogradski Blic.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić u izjavi Tanjugu nije mogao precizirati da li će, ni kada će biti podnijeta žalba na odluku londonskog suda i dodao kako sada čekaju sugestije engleskog tužiteljstva.

Vekarić je rekao medijima u Srbiji kako je srpsko tužiteljstvo proslijedilo britanskim tužiteljima, koji zastupaju srpsku stranu u tom slučaju, svoju analizu presude Suda za ekstradicije kojom je odbio izručiti Srbiji Ganića, člana ratnog predsjedništva BiH.

Srbija Ganića sumnjiči da je "neposredno, zajedno sa drugim osobama, suprotno konkretnim sporazumima o mirnom povlačenju postrojbi JNA iz BiH, izdavao zapovjedi za napade na objekte JNA u Sarajevu - vojnu bolnicu, Dom JNA, kolonu sanitetskih vozila i vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici u svibnju 1992. kada su ubijena 42, a ranjena 73 pripadnika JNA, dok je zarobljeno njih 215.

Sud u Londonu je 27. srpnja odbio zahtjev srpskih vlasti za ekstradiciju Ganića, jer je ocijenio da je proces pokrenut iz političkih razloga i Ganića pustio na slobodu nakon višemjesečnog kućnog pritvora.

Ključne riječi

Komentara 16

AC
{,acide;}
12:44 03.08.2010.

Upao mali Mujo u kanalizaciju i Suljo upita Fatu : Hoćelmo ga prat il da pravimo novo?

OB
-obrisani-
20:24 02.08.2010.

evo vam braco pa se radujte,al stvarno se pitam sta treba da se desi pa da vlada da ostavku,nista ne radi,niko je ne ferma kosovo da ne pricam,evo i taj ganic,mislim stvarno,a oni i dalje pricaju i pricaju neke demagogije,podelili lopovi vlast,opozicije nema,socijalisti dobili extra pozicije,radikali se podelili,jedni postali pacifisti,druge niko i ne ferma,plate nikakve,obrazovani opet masovno napustaju zemlju,tajkuni se bogate,jos da nebi vaterpola kolektivno samoubistvo,al ni kod vas koliko citam nista puno bolje,al verovatno sto smo trazili to smo i dobili,a narod cuti i niko ga nista i ne pita,tako ce biti sve dok jednog dana ne proradi usrana motika pa po ledjima

AN
Ana33
08:51 03.08.2010.

TALIBANKO\" fiumana\"... U toj koloni UBIJANA su DJECA od 18 godina! Među ubijenim Srbima bila su dva Hrvata, jedan Slovenac i dva Makedonca... Ali ti bi htjela \"NEKAKVU\" odštetu... Novac BEZ rada! Takvi ste vi \"Bošnjaci... Zato i jeste siromašni\"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije