Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ODLUKE SUDA

Tužiteljstvo će se žaliti jer Vladi Bagariću nije određen istražni zatvor

Velika Gorica: Odbijen zahtjev za određivanje istražnog zatvora Vladi Bagariću
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
29.12.2022.
u 09:06

Zahtjev za određivanjem istražnog zatvora na velikogorički sud je stigao 19. prosinca, no ročište je održano tek 28. prosinca

Nakon što je odbijen zahtjev ODO-a Velika Gorica da se Vladi Bagariću (61), umirovljenom general bojniku i čelnom čovjeku Hrvatske kontrole zračnog prometa, odredi istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, tužiteljstvo je  najavilo žalbu. Bagarića se sumnjiči za zloporabu položaja, odnosno dva nezakonita zapošljavanja.

U problemu se našao nakon niza anonimnih prijava protiv njega, a tužiteljstvo je postupajući po toj prijavi, pokrenulo istraživanje protiv Bagarića, a nakon što su ga završili, zatražili su da mu se odredi istražni zatvor. Zahtjev za određivanjem istražnog zatvora na velikogorički sud je stigao 19. prosinca, no ročište je održano tek 28. prosinca. Do te pomalo neuobičajene procedure došlo je, kako je, pojašnjeno sa suda, jer nije bila riječ o hitnom pritvorskom predmetu te jer je spis imao 1000 stranica, pa je sutkinji trebalo vremena da prouči spis prije donošenja odluke.

Bagarić se sumnjiči za dva nezakonita zapošljavanja. Prvo se, kako se sumnja, odnosilo na Andreju Reščić, koja je između 19. srpnja 2017. i 1. rujna 2018., zaposlena kao viši stručni savjetnik za analize i simulacije. A drugo se odnosilo na Franju Klešića, sina glavnog državnog revizora Ivana Klešića, koji je od 11. rujna 2019. do 23. siječnja 2020., zaposlen kao specijalist za obračun naknada u Zračnoj plovidbi. 

VIDEO Paladina o nagađanjima o odlasku: "Izjava premijera je potpuno krivo protumačena"

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:11 29.12.2022.

Pustite Bagarića, nije on nikome ništa ukrao, on je samo pomogao svojim prijateljima da se zaposle kao svaki dobar čovjek. Njegov jedini krimen je što voli Hrvtasku više nego svoj život i što je u HDZ-u, te mu to mrzitelji ne mogu oprostiti! Napada ih se jer su potplaćeni kontrolori leta dobivali 35 000 kn pa kako bi mogli nekako preživjeti prijavili su se u malo udaljenijoj županiji kako bi mogli imati veću isplatu prijevoza i nekako barem nagurati na 40 000 kn da se može preživjeti! Idemo dalje, samo HDZ ZNA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije