Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt 32 ljudi

Tužitelji traže da se kapetanu Coste Concordije sudi za ubojstva

'Captain Francesco Schettino (C) of cruise ship Costa Concordia is escorted into a prison by police officers at Grosseto, after being questioned by magistrates in this still image from a video January
'REUTERS TV'
25.02.2013.
u 15:56

Tužiteljstvo u gradu Grossetu zahtijeva da se kapetanu Francescu Schettinu sudi za izazivanje brodoloma, napuštanje broda tijekom evakuacije putnika te smrt 32 ljudi

Talijanski tužitelji u ponedjeljak su službeno zatražili da se protiv zapovjednika broda Costa Concordije, koji se prošle godine u Toskani zabio u greben pri čemu je živote izgubilo 32 ljudi, podigne optužnica za ubojstvo.

AP piše da tužiteljstvo u gradu Grossetu zahtijeva da se kapetanu Francescu Schettinu sudi za izazivanje brodoloma, napuštanje broda tijekom evakuacije putnika te smrt 32 ljudi. Također, tužitelji zahtijevaju da tvrtka Costa Crociere SpA, vlasnica Coste Concordije, plati oko milijun eura kazne.

Hoće li proces protiv Schettina i još petorice koji se drže odgovornim za pomorsku havariju broda biti pokrenuto, odlučit će okružni sudac.

>>Schettino u sudnici grize nokte, šalje SMS-ove: Utvrdite istinu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije