Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diskriminacija
Povratak na članak

Tuže državu zbog naplate baterija za slušne aparate!

Odluka da svi osim onih s umjetnom pužnicom plaćaju baterije za slušni aparat je diskriminirajuća, poručuju iz Saveza gluhih

Komentari 8

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
11:17 16.05.2014.

...ukinuti pravo na pomagalo osobama s utvrđenim invaliditetom... a s druge strane nekotrolirano rasipati sredstva...

VL
Avatar tajar
tajar
10:14 16.05.2014.

Kako je Ministar Rajko Ostojić velikodušan, pošteđuje od plaćanja one koji najmanje koriste slušne aparate!

VL
BU
Bubalamala
10:42 16.05.2014.

To je uobicajena praksa u EU-baterije placa sam pacijent isto kao i naocale pa i za zube moras dokazati redovite kontrole kod zubara pa da od socijalnog dobijes nekakvu minimalnu podrsku.Znam da je to nekad bilo drugacije ali to su prosla vremena.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:58 16.05.2014.

...sustav nadzora i kontrole usmjeravanja sredstava, jedinstveno tumačenje pravilnika, odgovorno provođenje procedura, nadzor trošenja sredstava...

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
09:56 16.05.2014.

Pitanje 5: Treba li se HZZO izdvojiti iz sustava državne riznice? Treba li takvu odluku donijeti prije detaljnog razmatranja problema i sagledavanja svih prednosti i nedostataka navedenog postupanja? Tko je donio takvu odluku i na osnovi čega? Jesmo li spremni za izlazak iz državne riznice? Treba li provesti javnu raspravu o izlasku iz državne riznice? Treba li HZZO postati osiguravatelji kao i svi ostali ili treba imati drukčiju ulogu? Ukoliko država propisuje način prikupljanja sredstava i visinu doprinosa treba li ona propisati i kontrolirati i način trošenja navedenih sredstava? Kakav je sustav nadzora i kontrole trošenja i usmjeravanja javnih sredstava? Što sada imamo i što ćemo imati 2030. godine?

VL
DU
Deleted user
07:56 16.05.2014.

Gdje su punktovi za potpisavanje peticije...., dovest ću cijelu svoju obitelj i pola mjesne zajednice.... !!!!!

VL
IS
istinaipravda
08:24 16.05.2014.

moj sin nije imao niti godinu dana kada je poceo nositi dioptrijske naocale zbog vrlo visoke dioptrije, cijena okvira i stakla je otprilike 1000 kuna (hzzo participira s 75 kn). Te su naocalice potrosna roba jer ih dijete preraste ilii unisti. Drago mi je sto ih mogu svome djetetu priustiti i ne ocekujem kako ce ih hzzo u potpunosti placati, jedino bih voljela da ona djeca za cije je roditelje to velika stavka imaju pravo na puni iznos.

VL
DI
dinko
07:08 16.05.2014.

Evo kako se troše novci HZZO i zašto nema novaca za baterije. http://www.forum.hr/showthread.php?t=823108

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.