Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi put u povijesti drugi krug izbora
Povratak na članak

'Tursko društvo izabrat će islamizaciju ili sekularizaciju, a odabir će biti važan za cijeli svijet'

Turska ide u drugi krug izbora nakon što je predsjednik Tayyip Erdogan na glasanju u nedjelju ostvario bolji rezultat od očekivanog i ima značajnu prednost nad svojim suparnikom, ali nedovoljnu za potrebnu većinu. Ni Erdogan ni oporbeni kandidat Kemal Kilicdaroglu nisu dobili 50 posto i ponovno će se sučeliti 28. svibnja. O tome što čeka Tursku i koliko je značajan ulazak u drugi krug izbora s novinarom Večernjeg lista Hassanom Haidarom Diabom za Večernji TV razgovarala je Lana Kovačević.

Komentari 5

GA
galico
15:10 15.05.2023.

Mislio sam da će opozicionar pobijediti ali sada više ne vjerujem... Ne može on sada promijeniti te dvije greške ( sankcije Rusiji, vraćanje Sirijaca) jer mu nitko neće vjerovati... Kako to da u razmaku dva tjedna ima dijametralno suprotne stavove... Osjećaju Turci da bi ih Kemal prodao, a Erdogan balansira i prvenstveno gleda turske interese a to što onda ispada da surađuje sa Rusijom je zbog toga što im se isplati...Dobiju jeftinu energiju, oružje, tržište...

VL
DU
Deleted user
14:48 15.05.2023.

Dok god iza jednog kandidata stoje i guraju ga Amerikanci i Zapad i ja koji nikada nisam volio Erdogana rađe bi izabrao njega za predsjednika, nego nekakvog prozapadnog lika koji bi isto po svoje mišljenje išao u Washington. Moram priznatinati dami se takvi gade. Čak onda i radikalni islamista je možda bolja opcija. Ako ništa Zapad će od njega boljeti glava, a to nije loše.

VL
JU
juma
14:07 15.05.2023.

Sve dok zapad ovako otvoreno gura gender agendu i woke ideologiju, teško moze očekivati da se zemlje poput Turske, JAR ili Saudijske Arabije, nekada vaznih saveznika, a ima ih još i puno više javno opredijele za zapadne vrijednosti. To je zapravo put u samoizolaciju zapada.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.