Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJBEGAVANJE SANKCIJA
Povratak na članak

Turske luke postale utočište za jahte ruskih milijardera, među njima i one Romana Abramoviča

Osim jahte "Irina VU", u turskim su lukama usidrene i dvije jahte sankcioniranog ruskog milijardera Romana Abramoviča, jedna u Bodrumu, a druga u Marmarisu

Komentari 17

DU
Deleted user
08:51 25.01.2023.

Švicarska je do sada bila neutralna zemlja, a mnogi su polagali svoj kapital i imovinu u švicarskim bankama. Zašto to ne bi bila Turska, Izrael ili neka druga država. Koliko mi je poznato, Švicarska nikad nije odgovarala za preuzeti kapital ratnih zločinaca ili npr. kriminalnih organizacija.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:46 25.01.2023.

Ne sjećam se da su plijenili američke jahte nakon agresije na Irak i Afganistan.

VL
Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
09:01 25.01.2023.

Oduzimanje imovine Rusima samo zato što su rođeni kao Rusi su duboko nemoralne i odvratne, sramim se što Hrvatska sudjeluje u tome. Druga stvar je ako postoji sudska presuda i dokazano pranje novca ali onda vidim Ursulu i Plenkija pa me opet sram tog licemjerja.

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
09:35 25.01.2023.

Ne postoje "međunarodne sankcije", jer se radi o sankcijama koje su uveli NATO, EU i saveznici, to je oko 30 zemalja, za neko od njih nismo čuli. Sve ostale luke su otvorene za Ruse, kao i sve međunarodne vode. Nemaju oni potrebe tražiti "utočište" u Turskoj i "probijati" se kroz Sueski kanal. Emirati, Izrael, Maldivi, Južna Azija - sve je to puno bogatih Rusa.

VL
DU
Deleted user
10:33 25.01.2023.

Nije to tenk.Jahtom se ide ka dobrom i zdravom zivotu.I ne ocekujem da ce politicari zbog novca prodati drzavu kao sto su zakon.Biti iznad zakona je stvar prestiza za kriminalce u koje spada i vecina politicara.

VL
DU
Dubrovnik4711
08:51 25.01.2023.

Turska je prava drzava, i, ukoliko, Erdogan nastavi jos jace udarati, postace pravi Turcin,.a.Turska prava drzava. A, i, trebala bi postati velika sila, kao sto je nekada davno bila. Berlin-Ankara-Baghdad je jedina prava osovina i trebalo bi izgraditi prugu u 4 pravca na toj liniji.I, sve kolonijalne sile od tamo izbaciti uz pomoc Ankare. Tek onda bi tamo sami odlucivali Arapi, i bilo bi mira, za narednih 500-1000 godina. Ovako, dok london i paris, tamo stalno potpaljuju i stite jednu drzavu, tamo nece biti mira nikada. Cak nekoliko slavnih Engleza javno traze takvu politiku od londona, ali im zato zabranjuju nastupe. Bezuspjesno. Samo naprijed Erdogan i Turska.

VL
DU
Dubrovnik4711
09:37 25.01.2023.

Turska najbolja drzava. Ali bez razloga ima najvise neprijatelja i to sluzbeno. Zasto ?! Zato sto mocna i jaka Turska ide prema Becu?! Ne. Zatvara prolaz Orient Expresu. Reko bi zagorac, nebus vozil vise orijent espres kraj moje hize a ja bum hodal po zimi po hladnoci pjesice, e pa nebum.

VL
DU
Deleted user
09:34 25.01.2023.

kad nekome smrkne, nekome svane. Evo tako se ponaša članica NATO saveza, ona iznajmljuje obalu za zločinačke jahte. Zamislite kako dijele informacije i planove saveza. Dobro je EU odlučila kd je Turke stavila na pedesetgodišnje čekanje..

VL
Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
09:21 25.01.2023.

Zapad je svojim sankcijama odnosno brutalnom otimacinom ne samo od ruske drzave nego i od ruskih tvrtki i ruskih gradjana de facto pocinio gospodarski hara-kiri. Tko normalan vise zeli drzati svoje novce u zapadnim bankama, svoje zlato u zapadnim trezorima, svoje jahte i brodove u zapadnim lukama... Tko vise zeli investirati u zapadne nogometne klubove, nekretnine, poduzeca... kad ti to mafija dekretom sutra moze oduzeti! Oni su unistavali Afganistan 20 godina, gospodarski i demografski, i kad su napokon morali podviti rep i spasavati zivu glavu... javili su svojim zrtvama da su im zaplijenili 6 milijardi US$ u americkim bankama! U VL-u prije par dana vristi naslov clanka "Izgubili smo rusku jahtu! Kakva sramota za Hrvatsku!". Ja bih rekao, kakva sramota za Hrvatsku zbog naslova i pokusaja otimacine a ne zbog toga sto smo mi "izgubili rusku jahtu"! Sramota za Hrvatsku je to sto je otimacina u Hrvatskoj ozakonjena! Kako je moguce izgubiti nesto sto nije tvoje?! U Hrvatskoj jos uvijek ljudima nije vracena ni sva imovina koju su im komunisti oteli poslije II svjetskog rata, a danasnji "demokrati" vec krenuli u novu otimacinu...! Cak su mi i ruski milijarderi postali simpaticni kad vidim sto se radi u "zapadnim demokracijama"...

VL
DU
Dubrovnik4711
09:48 25.01.2023.

Ma, milina, za vidit, strucnjake, koji kao Papagei, posvuda, ponavljaju procitano, a veze sa vezom nemaju. Turska kao nije Europa, ne pripada zapadnoj civilizaciji hahaha,...hehe,...civilizaciji...?!?! Pa, Osmanlije su naucili Europu matematici, nautici, i jos dosta stvari, koje ovdje, tuljani, nebibi vjerovali, a svatko normalan zna tko su bile Osmanlije, osim ako je cuo samo lazi yugo komunista i njihove istorije.

VL
PO
poluprovokator
11:29 27.01.2023.

Trebaju pripaziti da ne dođe do samozapaljenja više jahti u istoj noći u turskoj. Oće to u ovakvim okolnostima...

VL
DU
Dubrovnik4711
08:58 25.01.2023.

Berlin, Ankara, Baghdad su slavne stanice, a ne lazni Orient Express, koji je bio podvala i laz. I lopovska kompanija, u kojoj posten narod, obican narod, nije mogao dobiti kartu, nego zimi i po velikoj hladnoci, morao pjesice, dok se banda iz londona i pariza, unutra prezderavala i opijala. Da bi popravili sliku o sebi, kao i obicno, snimili bi film, po nekom usranom romanu.

VL
KO
koraknaprijed
09:17 25.01.2023.

Vidim nekima je Turska uvijek bola " prijatelj" Evrope,500 godina okupacije i progona,prisilnog poturcivanja je za vas prijateljska zemlja? Sve ste rekli ali sva sreća što se vas NISTA NE PITA Hrvatska je duo demokratske i civilizirane Evtope vi očiti niste.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.