Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema pomoći

Turska umjesto ISIL-a napala položaje Kurda

kobani
Foto: ilustracija
14.10.2014.
u 11:30

Večernji list već je upozoravao na moguću akciju turske vojske protiv Kurda jer je po izjavama dužnosnika iz Ankara "Kurdistan veće zlo od islamske države"

I dok se već tjednima očekuje napad turske vojske na položaje džihadista da bi od pokolja spasili Kurde iz Kobanea, Erdoganove snage udarile su po –  Kurdima! Kako je na svojim internetskim stranicama objavio turski „Hürriyet”, turski vojni zrakoplovi bombardirali su položaje gerilaca iz Kurdske radničke partije (PKK) u jugoistočnoj Turskoj.

Turci su bombardirali položaje PKK jer su oni navodno tri dana napadali jednu tursku vojnu bazu u blizini granice s Irakom. Nema podataka o žrtvama, a prouzročena je velika materijalna šteta, javlja turski portal.

Ovo je prvi napad Turske na položaje PKK od 2012. kada je potpisan mirovni sporazum o prekidu rata koji je trajao 30 godina. Odnosi između Kurda i turske vlade značajno su se pogoršali prethodnih dana jer turski tenkovi nisu zaštitili Kurde u gradu Kobaneu koji tjednima napadaju horde ISIL-a.

Turska vojska još nije komentirala objavu „Hürriyeta” o bombardiranju kurdskih gerilaca.

Aktivisti su objavili da su borci ISIL-a prvu put ušli u samo središte Kobanea. Večernji list već je upozoravao na moguću akciju turske vojske protiv Kurda jer je po izjavama dužnosnika iz Ankara "Kurdistan veće zlo od islamske države".

>>Kurdski borci ostvarili prve uspjehe u bitki za Kobani

>>U sveopćem otimanju za vlastite sitne interese, jedini koji će zaista profitirati je ISIL

>>'Islamska država je za mnoge sunite manje zlo'

>>'To je kao da Srbija ide spašavati Kosovo koje se odcjepljuje'

Komentara 65

Avatar mali322
mali322
11:41 14.10.2014.

Turska je u biti najveće zlo...mrš

SA
santos008
11:49 14.10.2014.

To vam je isto ko da ste vuku dali da cuva ovce.

IM
Immanuell
11:52 14.10.2014.

Toliko o ufanju u Tursku. Ovo je užas i golgota Kurda, vjerojatno najveća u povijesti tog raskućenog i raseljenog naroda. Turska je ovime pokazala tko je. Ponavljam, u Turskoj su na vlasti Muslimanska braća, ušminkani i za Zapad dobro odglumljeni ISIL. Erdogan je muslimanski "brat" i kao takav je i došao na vlast u toj zemlji. Turci podržavaju u većini Erdogana, što znači da isto misle kao i on. Turska je ovime pokazala da se ne boji reakcija u svojoj zemlji, jer je ova vlast većinski podržana od naroda. Nisam siguran koliko je SAA spremna na ovakav razvoj situacije. SAD su ovdje ispale takav papak da je to riječima neizrecivo. Po drugi put u povijesti legalizirano je ubijanje civila zbog "viših" ciljeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije