Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARTA S PRAVCIMA

Turska sudjelovala u pokretanju migranata? Objavljena karta koja pokazuje njihovu planiranu rutu

Foto: Twitter
1/29
06.03.2020.
u 08:30

Migranti su usmjereni na pet pravaca kroz Tursku do 'ulaznih mjesta' u Grčku.

Na društvenim mrežama i medijima u Grčkoj pojavila se geografska karta koja prikazuje "rutu" od Turske do Francuske i Njemačke. 

Grčki mediji, koju su objavili kartu, smatraju da je to još jedan dokaz da je Ankara službeno sudjelovala u pokretanju migranata i izbjeglica prema zapadnoj Europi. Navode kako je kartu, uz uputstva na arapskom jeziku, objavila turska državna televizija TRT te ju je prenijela na Twitteru, piše Dnevnik.ba.

Prema karti, migranti su usmjereni na pet pravaca kroz Tursku do "ulaznih mjesta" u Grčku. Četiri su na otocima, dok je jedan na kopnenoj granici. 

Nakon što bi došli u Grčki, migranti su usmjereni prema Italiji nakon koje bi prešli u Francusku koja im je glavno odredište.

Drugi je put iz Turske prema sjeverozapadu, a njime se zaobilaze sve zemlje bivše Jugoslavije. Prolazi se preko Bugarske, Rumunjske, Mađarske, Austrije, a onda se može stići u Njemačku ili u Francusku. 

1/28
Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
11:11 06.03.2020.

Pa naravno da je sultan to organiziral i da nikaj nije prepusteno slučaju...

HA
Hanok
14:42 06.03.2020.

s jedne strane ovaj turk tjera svoju politiku...s druge strane putin želi svoj dio europe...europi se ne piše dobro...kako to da migranti ne idu u rusiju...? malo sumljivo.

DU
Deleted user
16:47 06.03.2020.

Vojsku na granu, šta se čeka??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije