Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki priljev izbjeglica

Turska policija zaustavila stotine ljudi koji žele u Grčku: 'Dosta mi je, nemam ni novca ni posla'

Migranti zaustavljeni u Turskoj na putu prema Grčkoj
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/8
21.09.2015.
u 17:29

Policija je izbjeglice zaustavila na autocesti i autobusima ih vratila u Istanbul

Turska policija zaustavila je stotine migranata koji pokušavaju ući u grad Edirne, koji se nalazi blizu granice, kako bi pokušali pješke doći do Grčke.

– Dosta mi je, idem u Edirne. Nemam novca, nemam posao, život je vrlo težak. No, nadam se da će, ako ćemo moći proći u Mađarsku, život biti dobar – rekao je Sirijac Abu Bekir.

Policija je izbjeglice zaustavila na autocesti i autobusima ih vratila u Istanbul. U Turskoj se inače nalazi više od dva milijuna Sirijaca i Iračana koji zbog nedostatka posla i nade za boljim životom kreću na put u Europu.

Guverner Dursan Ali Sahin iz Edirna izjavio je da migranti više ne mogu ostati u gradu te da će oni koji se registriraju kao izbjeglice biti prvi poslani prema Europi, javlja Reuters.

– Smjestit ćemo ih u kuće i hotele, a imena izbjeglica koje registriramo dat ćemo UN-ovu Visokom povjereniku za izbjeglice. Kada europske zemlje počnu primati izbjeglice, oni će biti prvi koji će otići – rekao je Ali Sahin.

Inače, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izjavila je za Wall Street Journal da bi Europska unija mogla postići dogovor s Turskom kako bi se smanjio priljev izbjeglica u nadolazećim tjednima.

>> Elhadj As Sy: Dokazali ste da ne pravite razliku između onih koji žive ovdje i onih koji su došli

>> Ostojić: Otvorit ćemo granicu sa Srbijom tek kad prestanu usmjerivati izbjeglice samo u Hrvatsku

>> Delo u komentaru: Vi, malo Orbani. Hrvati i Srbi licemjerno prebacuju brigu na drugog

Komentara 21

Avatar majmunranko
majmunranko
18:21 21.09.2015.

Pa nemamo ni mi ovdje ni posla ni novca, pa ne cirkusiramo okolo bez putovnica.

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
17:51 21.09.2015.

Na tisuće njih maršira turskim autocestama u smjeru Grčke i što mislite kamo svi idu - u smjeru Hrvatske! Jednostavno će nas pregaziti te horde i sve to zahvaljujući vladi i njezinom diletantizmu!

GI
giglibigli
18:07 21.09.2015.

radi li itko neke procijene koje kolicine droge iz afganistana ce u svojim ruksacima prosvercati napaceni izbjeglice u eu kao "pocetni kapital" i vrati li se koji kad jednom stigne u njemacku avionom nazad po drugu turu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije