Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga završena

Dva dana plutala na moru, spasili je slatkiši i snalažljivost

Ilustracija
Foto: Alkis Konstantinidis/REUTERS/PIXSELL
05.11.2019.
u 13:01

Stein se izgubila kada je pomagala Britancu nazvanom Mike da jahtom dođe od južne Turske do Atene. Kada se vraćala na jahtu veslo joj je palo u more, a vlasnik jahte njezin je nestanak prijavio grčkim vlastima.

Turistkinja koja je nestala u Egejskom moru kraj Grčke preživjela je dva dana na malom čamcu jedući samo slatkiše. Kushila Stein (45) s Novog Zelanda spašena je u nedjelju, sjeverno od Krete, a na moru je plutala 37 sati.

Žena je na glavu stavila crvenu vrećicu kako bi je netko što prije uočio, a tijelo je omotala plastičnim vrećicama kako bi zadržala toplinu, piše BBC. Njezina majka je za Stuff.co.nz ispričala kako je trening za preživljavanje na moru spasio život njezinoj kćeri. 

Stein se izgubila kada je pomagala Britancu nazvanom Mike da jahtom dođe od južne Turske do Atene. Kada se vraćala na jahtu veslo joj je palo u more, a vlasnik jahte njezin je nestanak prijavio grčkim vlastima. 

Preplašena Stein je na čamac upisala ime i kontakt-detalje svoje majke, a čim je pronađena odvedena je u bolnicu u kojoj je liječe zbog dehidracije i pothlađenosti.

Ključne riječi

Komentara 1

PT
Ptica_
13:43 05.11.2019.

Glupost, dva dana preživjela bi i da nije jela ništa, što bi bilo i puno pametnije, jer nije imala vode, a od slatkiša je samo mogla više žeđati. Nekoliko puta ranije bi umrla od nedostatka vode, nego nedostatka hrane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije