Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI JOJ DALI PODRŠKU

Britanka se požalila na Fejsu: Kratku vožnju u Splitu taksist mi je umjesto 63 kn naplatio 630 kn!

Split: Taksisti ?e sutra besplatno voziti u Zagreb na prosvjed branitelja
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
17.05.2022.
u 19:22

Pratitelji u komentarima dali su joj nekoliko savjeta, a među njima je i da idući put nazove policiju jer ''će odmah vidjeti kako će cijena padati''

Turistička sezona lagano je krenula s dolaskom lijepog vremena, no nisu svima ovi dani počeli sretno. Neke neugodnosti putnicia i turistima mogu lako pokvariti dojam.  Jedan takav primjer u vožnji taksijem dogodio se i turistkinji Emmi Watkinson iz Velike Britanije koja je podijelila svoju priču na Facebook grupi Split Croatia Travel 2022. 

Kako je napisala, sinoć je iz splitskog centra 10-minutno putovanje platila vrtoglavih 71 funtu. 

- S obzirom na to da se radilo o taksistu na stajalištu, nemoguće ga je ponovno locirati, a 'Dalmatia travel' se ne veže ni uz koju tvrtku - napisala je na Facebooku. 

- Je li se to i nekome drugome dogodilo? Svaka pomoć je dobrodošla - dodala je. 

Naime, preračunaju li se funte u kune, ispada da je djevojka svoju vožnju platila oko 632 kune, što je puno više od normalne tarife. 

Pratitelji u komentarima dali su joj nekoliko savjeta, a među njima je i da idući put nazove policiju jer ''će odmah vidjeti kako će cijena padati''. 

- Oprosti što ti se to dogodilo. Nekoliko smo puta naglasili da nije pametno koristiti taksije, već da je najbolje voziti se Uberom. Kao i na drugim destinacijama, uvijek postoje ljudi koji vole iskoristiti turiste, a sve se to može izbjeći Uberom - napisala je jedna korisnica. 

Korisnici su navodno i uspjeli 'uloviti' taksista koji je prevario turistkinje, no nije još poznato je li novac vraćen. 

>> VIDEO Napravio rezervat za papige u vlastitom dvorištu: U njemu uživa preko 100 ptica

Ključne riječi

Komentara 21

BR
Broj1
20:05 17.05.2022.

Normalno da se to događa kad za vrijeme turističke sezone u Split dođe 300 taksista iz cijele hrvatske, i ne postoji nikakva kontrola ni mogućnost da ih se sankcionira, isto se događa u svim gradovima na moru gdje ima puno turista, i nikome ne pada na pamet da promijeni zakon.

Avatar drug Joža
drug Joža
21:29 17.05.2022.

Dobro di prošla, nisu ti izradili bubreg...drugi puta pamet u glavu.

ST
stomiovotreba
21:42 17.05.2022.

Uber je zakletva. Znas ko te vozi, kada ce doci, kada ces stici, nema dilema oko napojnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije