Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaglavio u hrvatskoj

Pokrali ga u Grčkoj, a u Slavonskom Brodu skuplja novac za put doma

05.12.2017.
u 08:46

Uspio je skupiti nešto novca i doći do Hrvatske, točnije do Slavonskog Broda, ali to je tek prvi korak.

Odlazak na godišnji odmor u Grčku skupo je koštao 33-godišnjeg turista Artura iz Letonije. Dok je spavao, nepoznati lopov ušao je u njegovu sobu i ukrao mu novac. Počistio je sve do zadnjeg eura i ostavio ga bez ičega. Artur se za pomoć obratio letonskom veleposlanstvu u Ateni, no sve je bilo uzalud. Nije mu ostalo ništa drugo do spakirati kovčege i krenuti kući, ali kako kada su ga opelješili do kože? Uspio je skupiti nešto novca i doći do Hrvatske, točnije do Slavonskog Broda, ali to je tek prvi korak. Za nastavak puta potreban mu je novac koji nema pa je, u nedostatku drugog rješenja, došao na središnji gradski trg i ispred sebe stavio natpis u kojem na hrvatskom i engleskom jeziku, uz nekoliko razumljivih gramatičkih pogrešaka, ukratko prepričava svoju sudbinu.

– Sve su mi pokrali i prisiljen sam moliti dobre ljude da mi pomognu. Želim se samo što prije vratiti u svoju Letoniju – rekao nam je Artur. Brođani dobra srca u proteklih su mu nekoliko dana dodijelili nešto novca i nada se kako će mu to biti dovoljno za put do Mađarske.

A onda mu nema druge do opet zasjesti na neki od trgova i moliti prolaznike za pomoć kako bi nastavio put prema domovini. Kako neslužbeno doznajemo, s porastom broja gostiju i u hrvatskim ljetovalištima sve više domaćih i stranih turista ostaje bez novca, dokumenata, kartica i putnih isprava. U takvim slučajevima najprije trebate prijaviti krađu na policiji, zatim, ako se radi o strancima, u konzulatu ili veleposlanstvu zatražiti zamjenske dokumente. Procedura, međutim, zna potrajati.

Pogledajte i video: Priprema auta za zimu

Ključne riječi

Komentara 41

MS
mirko.soco
09:04 05.12.2017.

Ovaj čovjek je bio i u Splitu (Marmontova ulica) s istim papirem u ruci i to najmanje 15 dana......

DU
Deleted user
09:01 05.12.2017.

Taj je nedavno bio i u Zagrebu u Ilici s istim natpisom. Jedno pitanje za novinara, jeste li uistinu istražili o kome se točno radi i je li njegova priča istinita ili se radi o profesionalnom "prosjaku"? Malo mi to sumnjivo.

Avatar Whentrome
Whentrome
09:06 05.12.2017.

vidila sam ga i u Zadru....Malo mi to sumnjivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije