Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuheljsko vijeće

Tuhelj mora u nove izbore, a Škvorc će se opet kandidirati

Tuhelj
Mladen Mandić
31.12.2013.
u 11:37

Romić: Ignorirali ste sve naše zahtjeve, a sad bi se bez šeste ruke dogovarali

Ni posljednji pokušaj da vijećnici općine Tuhelj usvoje proračun za iduću godinu nije uspio, nije donesena ni odluka o privremenom financiranju, pa će Tuhelj početkom iduće godine u nove lokalne izbore. Prvog radnog dana u idućoj godini moraju Ministarstvo uprave obavijestiti da proračun nije usvojen, a Ministarstvo će nakon toga imenovati povjerenika koji u roku od 60 dana mora raspisati nove izbore - i za Općinsko vijeće i za načelnika.Jučerašnja sjednica potrajala je skoro dva sata.

- Općinsko vijeće i načelnik do sada su ignorirali sve naše zahtjeve i tek kad su na prošloj sjednici Vijeća uvidjeli da im je i njihov član Darko Medvedec okrenuo leđa, sada bi pregovarali - rekao je SDP-ov vijećnik Robert Romić. Njegovi kolege iz oporbe nadovezali su se kako se već godinama u proračun guraju isti projekti, no na kraju se nikad ništa ne realizira.

Vrtić i društveni dom- Već deset godina govori se o gradnji vrtića i ništa. Godinama se priča i o uređenju središta Tuhlja i opet ništa. Sada se pak govori o gradnji društvenog doma za kojeg smatramo da nam u ovim kriznim vremenima uopće nije potreban jer prostori u potkrovlju vatrogasnog doma zjape prazni.

Već tri godine nismo počeli ni s uređenjem podruma u općinskoj zgradi kojeg smo kupili za 300 tisuća kuna. Što će nam još i društveni dom - pitala je oporba dodajući da su svi troškovi oko novih izbora manja šteta za Tuhelj nego opstanak sadašnje garniture na vlasti. Načelnik Milivoj Škvorc, donačelnik Armando Slaviček i predsjednik Vijeća Ivan Burić branili su proračun govoreći da je novi dom neophodan za rad udruga, a u njemu bi trebala biti smještena i nova ambulanta. Jedan od prioriteta im je i gradnja biciklističke staze od Tuheljskih Toplica do Podčetrtka za što bi se aplicirali i na fondove EU-a.

Plaća još šest mjeseci

I ovog puta je pet vijećnika vladajućih bilo za proračun, pet oporbenih protiv, dok je Medvedec bio suzdržan. Načelnik Škvorc rekao je da će iz svih ovih problema HDZ i njegovi partneri izaći još jači. Njegov mandat prestaje imenovanjem povjerenika i nakon toga ima pravo još šest mjeseci primati plaću od oko 9600 kuna neto.

No, on će se, dodao je, sigurno kandidirati i na novim izborima. Odmetnutog HDZ-ovca Darka Medvedca pak najvjerojatnije čeka isključenje iz stranke.

>>Gradsko vijeće Vukovara donijelo privremeni proračun

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije