Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BIO JE PRAVI HEROJ'

Tuga u obitelji preminulog vatrogasca: 'Tata je pomagao svima, bio je pravi heroj'

Davor Kovačić
Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb
25.07.2020.
u 14:34

Pomagao je u Gunji kad je bila poplava, na požarištima Dalmacije, u Zagrebu je svakodnevno radio na sanaciji štete od potresa...

Nije postojao problem kojeg tata nije znao ili mogao riješiti, bilo nama u obitelji, bilo nekome drugome. Takav je bio, spreman skočiti u bilo koje doba dana ili noći, i izaći na teren, priskočiti upomoć ljudima u nevolji, kazala je za 24sata Lucija Kovačić (24), kći vatrogasca Davora Kovačića kojega je tijekom intervencije u poplavi u centru Zagreba.

Točan uzrok smrti još ne znaju, kaže, ali čini se da je srce u pitanju.

- Makar je baš dan ranije s mamom bio kod liječnika pa usput i on izmjerio tlak i šećer, sve je bilo u redu, doktor mu je rekao da je k'o dečko, kaže Lucija koja je od malena u vatrogascima baš kao i njen otac, brat Luka (22) te najmlađi brat Filip (19).

Dodaje da je tata bio svuda gdje je pomoći trebalo - u Gunji kad je bila poplava, na požarištima Dalmacije, u Zagrebu je svakodnevno radio na sanaciji štete od potresa... Za obitelj je, kaže Lucija, bio najveći, najhrabriji i najjači čovjek na svijetu. 

Da je jako volio vatrogastvo potvrđuje i DVD Kustošija, čiji je bio član.

- Svi koji smo ga poznavali znamo tko je on bio i koliko je volio vatrogastvo. Obitelji iskrena sućut, a tebi Davore neka je laka hrvatska gruda, poručilo je DVD Kustošija. 

>> VIDEO Poplava na Britancu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar YUKA1962
YUKA1962
15:12 25.07.2020.

"Najbolji odlaze prerano"! Neka ti je vječna slava i HVALA za sve što si dao ovom društvu!

SO
sohnahoakasaa
15:26 25.07.2020.

Gospodine Davore Kovačić, heroj ste i ponos svojoj obitelji ali i svima nama. Hvala vam i sigurna sam da će vam 'plaća' biti velika tamo gdje ste sada. Počivali u miru Božjem i vječna svjelost svjetlila vam.

DU
Deleted user
15:32 25.07.2020.

Istinski heroji o kojima se ne piše nit traže išta za svoj doprinos društvu. Nažalost bilo je kratko, no hvala Vam za sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije