Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ŠTETA U ZALEĐU VODICA

Tucaković: Ovo je bila požarna oluja, svima koji ne obrađuju svoje površine treba uvesti porez

Vatrogasci se bore s vatrenom buktinjom na cesti prema Zatonu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/33
16.07.2022.
u 21:58

S današnjim danom, navodi, imaju četiri kanadera, tri air traktora i jedan helikopter. Tvrdi kako se sustavno ulaže u opremu.

Veliki požar koji je u srijedu buknuo na šibenskom području je lokaliziran, no iza njega je ostala velika šteta, posebice u Zatonu i Raslini. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je da je sustav odreagirao prema svim pravilima.

- Najnesretniji smo što su nam nagorjele kuće i napravljena  je velika materijalna šteta. Ovo je bila požarna oluja, ali srećom nije bilo ljudskih žrtava - rekao je za Dnevnik HTV-a te istaknuo da je velik problem neobrađena površina. 

- Svima koji ne obrađuju svoje površine treba uvesti porez, kao u Italiji. A treba i zakonom zabraniti spaljivanje ako želimo lijepu i zelenu Hrvatsku - istaknuo je Tucaković.

VIDEO Izgorjelo oko 20 kuća, vatrogasci objavili potresne snimke sa zgarišta...

S današnjim danom, navodi, imaju četiri kanadera, tri air traktora i jedan helikopter. Tvrdi kako se sustavno ulaže u opremu.

- Došlo je i 400 vozila u vatrogasni sustav - rekao je i zahvalio Vladi. Istaknuo je i kako ove godine imaju puno više posla nego lani.

- Suša je, malo je kiše palo. Oko 70.1 posto je više požara raslinja. Kanaderi su sudjelovali do sada na 52 požara. Veliko je povećanje opožarene površine, ona je trostruko veća. Izgorio nam je jedan otok Cres zajedno s Lošinjem i to su nepopravljive štete i za biljni i životinjski svijet, ali i za sve kulture - vinograde, maslinike - rekao je.

VIDEO Vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković: 'Postoje indicije da je požar podmetnut'

Podsjetimo, vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je dan nakon velikog požara za Večernji list kako postoje indicije da je požar podmetnut. 

- Indikativno jest da se požar proširio s benkovačke ceste. Dakle, očito je ljudski faktor doveo do požara. Međutim, policija provodi očevid i istragu pa ćemo uskoro imati više odgovora. U karijeri sam se svega nagledao. Od piromanije do imovinsko-pravnih obračuna oko zemljišta i namjernih potpala zbog prenamjena zemljišta iz poljoprivrednih u građevna - rekao je Tucaković, a više pročitajte OVDJE

Vatrogasci se bore s vatrenom buktinjom na cesti prema Zatonu
1/20

Komentara 9

AD
admzaq
23:07 16.07.2022.

Čuj to svima koji ne uređuju treba uvesti porez. Zapravo to bi funkcioniralno u uređenoj državi. Ali kod nas ne znaš što je više nesređeno gruntovnica ili katastar. Što je nažalosnije najčistiije stanje po tome pitanju je dok smo bilii dio Austro-Ugarske. Od onda totalni nered. I kako vrijeme ide nered je sve veći, jer se nije rješavalo na vrijeme i sada se pokušava preko nekih prečaca riješiti. A kada rješavaš takvu materiju prečacima onda se pojave "nasljednici" koji to nikada nisu ni bili pa na jednoj čestici dobiješ 32+vlasnika.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
23:36 16.07.2022.

Najviše neuređenog zemljišta ima država Hrvatska, pa onda općine. Nema straha od poreza.

AU
austrougarskigeneral
08:51 17.07.2022.

Ina dosta neobradenog i sume gdje je vlasnik.drzava to hrv sume trebaju cistiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije