Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Tuđmanova politika pomirbe umrla u Vukovaru?

Sistemska greška politike pomirbe jest u tome što je bila slijepa i zažmirila na zločine

Komentari 83

SF
Sv Franjo
19:03 14.10.2018.

Partizani,ubojice s Ovčare su već djelom u paklu a ostali čekaju svoj red.Nitko neće pobjeći.Za njima idu i oni koji su propustili da ih kazne.

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
18:26 14.10.2018.

Tuđmanova pomirba se odnosila na pomirbu među Hrvatima. Tu pomirbu je Partija (SDP) odbacila od 2000. Nesankcioniranje srpskih zločina nad Hrvatima je propust DORH-a i njegovih nalogodavaca. Za to Tuđman nije kriv.

VL
DU
Deleted user
18:48 14.10.2018.

Konačno da se slažem s Ivom. Ne može biti pomirbe dokle god žrtva mora gledati nekažnjenog zločinca. Oni koji to ne shvaćaju su ili glupi ili zlonamjerni.

VL
AN
angeomihael
19:10 14.10.2018.

Pomirit se s onima koji su te silovali i sina ubili.Može li koja Srpkinja to?

VL
DU
Deleted user
19:11 14.10.2018.

Nema pomirbe bez istine drugog svjetskog rata.

VL
GU
Gustirna
19:22 14.10.2018.

Oni koji su stitili ratne zlocince su isto ratni zlocinvi...zato je nuzno suditi bajicu,cvitanu,ministrama pravosudja i policije te sucima koji su pustali cetnicke zlocince bez kazne...

VL
BO
bombaatomska
19:38 14.10.2018.

Ljevičari se ne uspijevaju pomiriti da svojim mozgom.Tu nema pomirbe.

VL
AD
adrad
19:12 14.10.2018.

Netko je preširoko shvatio riječ abolicija. Ona se trebala odnositi na pobunjene Srbe I ostale koji su nosali pušku, krali po kućama, sisali gorivo iz tenkova.....A nikako na ubojice, mučitelja zarobljenika, silovatelje....

VL
KA
kapunjohan
18:37 14.10.2018.

Agresor ne priznaje da je bio agresor. Političari iz redova srboske manjine za sve optužuju Hrvate i za zlo koje je učinjeno ni malo ne krive Srbiju i sebe , razvlače to na 1941 iako ni tada nisu b ilii bez mane. Poslušajte što govore Srbski političari , kako sa događajima manipulira Pupovac i kako izravno ili neizravno upire prstom u Hrvatsku. Ubojice i silovatelji iz redova agresorske vojske slobodno šeću i gledaju svojim žrtvama u oči u kojima se vidi nadmoć , naravno da tu pomirbe nema nego samo nužda života na zajedničkom prostoru. Kad bi hrvatsko pravosuđe pošteno odradilo posao ,sve bi bilo nešto lakše i za Srbe i Hrvate.

VL
DU
Deleted user
18:38 14.10.2018.

Dobro, treba čekati da progovori "pančo" pa onda budemo vidjeli i čuli koji je smisao ovog članka.

VL
SO
SoloHan
18:24 14.10.2018.

Tuđman je morao znati da se partizanima, njihovim sinovima, Srbima i komunistima ne može vjerovat, dovoljno se družio s njima, da vidi kakvi su to ljudi, tako da je sve to sumnjivo

VL
GU
Gustirna
19:19 14.10.2018.

Kakva tuđanova,pomrdba sa cetnicima...ova prodaje gluposti koje je tuđman govorio za ustase i partizane...i ako cemo istinu, mozes svojim udbasima u pravosuđu,u politici i u medijima zahvaliti sto se jucer dogodio vukovar...ali udba ide i dalje svojom stazom ...unatrag tri dana je trazila pustanje na slobodu svoga saveznika iz domovinskog rata, kapetana dragana..

VL
AG
Agricola
18:18 14.10.2018.

Ma i ti i Josić ste promašili cijelu loptu. Tuđamnova pomirba odnosila se na pomirenje između Hrvata uoči nadolazeće srpske agresije, a ne na pomirbu sa Srbima, pogotovo ne na one koji su činili zločine. To je isto kao i i ono podmetanje koje uvijek dolazi od zlobnih s ljevice i nepismenih s desnice, da je Tuđman abolirao srpske ratne zločince. To jednostavno nije istina, jer abolicija se odnosila samo na sudionike oružane pobune, a nijedan počinitelj zločina nije aboliran upravo zahvaljujući činjenici da se Tuđman odupirao američkim zahtjevima koje su ovi iznisli preko Kleina, da se broj optužnica ograniči prvo na 100. pa na 200, ali kako Tuđman nije na to htio pristati, aboliran nije niti jedan počinitelj ratnih zločina.

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
19:07 14.10.2018.

Pomirba se odnosila na DJECU PARTIZANA I USTAŠA, a ne na Srbe i Hrvate nakon DOR-a! Na njih se odnosila mirna reintegracija, ali ni ona NIJE abolirala zločine i zločince, nego samo pobunjenike, i to one koji nisu počinili nii sudjelovali u počinjenju zločina, nego samo u oružanoj pobuni. Zločince je abolirao DORH tj. političari zbog svojih interesa!

VL
OO
onako_ovlaš
19:23 14.10.2018.

tuđmanova pomirba je promašaj sama po sebi,to se u konačnici vidi i po tome što u zagrebu još nema svoj spomenik,još uvijek je sporan i neprihvaćen od partizana;inače je franjo u pomirbu unio previše ograničenja,vlastitih ograničenja iz biografije i sve to nije dinamički posredovano demokracijom,čak je tu demokracije najlošije prošla a ona je jedina kadra iznijeti pomirbu a nikako ne partizani i ustaše

VL
BA
bakulušić
22:37 14.10.2018.

Ta famozna "pomirba" je najveća zabluda Prvog Predsjednika i mlinski kamen oko hrvatskog vrata. Zbog nje i danas Hrvatskom vladaju i upravljaju komunistička i partizanska djeca, zbog nje i danas u Hrvatskoj žive komunističke, partizanske i velikosrpske "istine". I nije ona propala u Vukovaru. Ona živi i još će dugo živjeti. Nažalost!

VL
AU
autoritet
22:34 14.10.2018.

Pomirba sigurno nije podrazumijevala da se silovatelj pusti na miru živjeti u gradu sa žrtvom.

VL
LE
leurdovac
09:41 15.10.2018.

Tuđmanova pomirba nije nikada zaživjela pa nije ni mogla umrijeti.

VL
MA
Malenkost
17:07 15.10.2018.

Tudman je bio narcisoidni imitator njegovog uzora Tita. Njegove zasluge od 90-95 je pobrisao i postavio bazu za stvaranje Croslavije, poduprt od Crkve ostvario je Nelustraciju, zlocinacki cin, te pomirbu diktatorski proglasio. Nema pomirbe bez osudivanja pocinitelja zlocina, i too s obje strane, nema pomirbe dok se ne sazna istina o masovnim smaknucima franjinih partizana i komunista. Crkva je isto kao i Franjo htijela pod svaku cijenu skriti svoju udbasku proslost i povezanost, slicno kao i sad pedofiliju. Takvo ponasanje je baza ove drzave Croslavije u kojoj vlada Mito, Korupcija, Prostitucija sve do drzavnoh Vrha. Malo biti veliki katolik a tajno imati posla s elitnim Prostitutkama ili biti svecenik i seksualno zolostavljati djecake, kao da je berekinski cin, zar ne Gospodo, HR vodite u propast. Natalitet i Iseljavanje ce unistiti tu Tudmanovu tvorevinu. O tom Tudmanu ne smijem se izraziti onako kako bih zelio. Nema Uzorita Lika u Drustvu, ne u Politici a ne ni u Crkvi, svi se kupaju u ljigavim aferama, kurva, kriminala i pedofilije. Nikad vise HR. Moj otac je bio Gastarbeiter, jegova kuca u domovini je prazna, ulog u nista. Ja i moja obitelj samo smo njemacki Drzavljani. Zbogom siroti Hrvati u "ljepoj nasoj Domovini". Zivite u toj Svicarskoj Krivoustog.

VL
Avatar sindarela
sindarela
04:41 15.10.2018.

Interesantno je da Vukovarci još uvijek nisu zatražili da se osudi Franju Tuđmana jer ih nije naoružao i nije dozvolio da im se djeca sklone iz Vukovara a kao što je i sam rekao da Hrvatska nije htjela rata nebi bilo

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.