Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza MVP-a
Povratak na članak

TTIP bi izravno utjecao na povećanje hrvatskog BDP-a

Sporazum izaziva brojne kontroverze te otpor, dijelom i zbog netransparentnosti u pregovorima koje otvaraju mjesta nagađanjima

Komentari 4

TH
than
02:13 12.05.2016.

Samo ga izglasajte da narucuju ljudi tehniku iz vana.... Ostalo je sve unisteno u Hrvatskoj, ali me zaboli, jer ove godine odlazim iz Hrvatske. Hrvatska ovo ionako nece osjetiti nesto, jer sve uvozi, ali bi ovo dobro moglo prodrmati bogate ekonomije u Europi, osim eventualno Norveske koja je pametno strmoglavila svoju valutu zadnjih godina. Nevjerojatno je da je u zadnjih godinu dana kuna ojacala u odnosu na norvesku krunu za skoro 30%.

VL
MO
moramreći1
00:35 12.05.2016.

Dirljivo.Analiza naručena od PWCa,velike američke kompanije čija klijentela i tako podržava TTIP.Da bi studija kolko tolko izgledala objektivno,nabrojani su i djelovi Hrvatskog gospodarstva kojima kao TTIP nebi pogodovao.Prava potrošača i radništva štititi će EU i Hrvatsko zakonodavstvo,koje bi se opet moralo uskladiti s TTIPom?!Zaposlenost i plaće kao ne bi se trebale smanjivati,jer u SAD su primanja i tako veća?TTIP se u prvom redu treba pobrinuti da tako ostane i dalje.To podsjeća na devedesete,kad smo se svi oduševili kapitalizmom koji dolazi,misleći da ćemo svi biti kapitalisti?!Baš me zanimaju komentari i njihova brojnost,jer se u članku ne spominju ustaše i partizani.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:05 12.05.2016.

strašna stvar! odmah prihvatiti. rast od 0,01 posto! to treba prihvatiti objeručke. mi, veliki izvoznici i proizvođači od toga možemo imati samo velike koristi. tih par baba sa motikama neće propasti radi konkurencije američkih farmera sa john deerima. svašta čovjekčovjek pročita, al i objavi, potpiše se. znači, za 20-30 godina ćemo porasti za postotak koji je i inače neki razuman postotak rasta. ukidanjem barijera cijene proizvoda se snižavaju, ali i cijena rada polako će padati, unatoč tvrdnjama da eć rasti. gledajući u dolarima i eurima, bude porasla cijena rada, a time i plaće. ali.... uračunajte vi malo inflaciju koja bude taman tolka kolki i predviđeni rast, pa malo i devalvaciju tih valuta, što se već i događa u svijetu (sa kineskim juanom, npr., sve je to dogovoreno na vrhu pred par mjeseci). velike ekonomije se potpomažu. a mi, unatoč članstvu u eu, nismo dio te ekonomije. naša sela i polja će i dalje sve više zarastati u korov, proizvodnja će nam se smanjivati. jel ikome u ovoj zemlji poznato kolku pomoć dobivaju seljaci (mrzim ovaj izraz) u eu? jedna poljska svoje pomaže više nego mi. a mi se dičimo nečime.. sve političare u lepoglavu strpati, upropastili su ovu zemlju. i sad će nam još živote vezati uz amerikance. sva sreća, pa će onda i oni jesti piletinu okupanu u kloru.

VL
TE
texas
08:00 12.05.2016.

NE TTIP !!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.