Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆNIK MINISTRA

Trut: Kontrolirat će se obiteljska okupljanja, kazne za prekršitelje 5 tisuća kuna

HRT
22.12.2020.
u 20:19

Na pitanje što će se desiti ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj civilne zaštite je u Dnevniku HRT-a rekao je kako je pritisak na sustav golem glede propusnica. Dosad je, kaže, bilo 80.000 zahtjeva za propusnice, a odbijeno je 60 posto zahtjeva.

- Ova je odluka restriktivnija i ne odobrava se prelazak županijskih granica osim onima koji su nužno potrebni za funkcioniranje društva, rekao je Damir Trut. Dodao je da je poslodavcima preporučeno da se u ovo vrijeme što više koriste kolektivni godišnji odmori kako bi se smanjio pritisak na sustav.

Na pitanje što će se desiti ako se netko ogluši na zabranu prelaska u drugu županiju bez propusnice, Trut je rekao kao će ih policija vratiti i zabraniti napuštanje županije. Upozorio je i da će se organizatore obiteljskih okupljanja koji ne budu poštivali ograničenja kazniti novčanom kaznom od 5 tisuća kuna.

- To će kontrolirati sugrađani, susjedi, policija, ali kontrolirat ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo, rekao je.

 

>> VEČERNJI TV Pitali smo građane čemu se vesele u 2021. godini

Ključne riječi

Komentara 56

Avatar Pezo
Pezo
20:42 22.12.2020.

Idite u 3pm.

JE
Jeronim1999
21:34 22.12.2020.

Nećeš trutino kod mene! Ni ti, ni tvoje pčele. Nećeš!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:58 22.12.2020.

Ustavni sud BiH ovako kaže: "To je miješanje u ljudska prava i slobode.". Dok kod nas ustavni sud i dalje kao ekspozitura HDZ-SDP-a (iz kojeg je tijela i izabran) brani totalitarne metode. Zlatna komunistička mladež i bivši drugovi. Što nam rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije