Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Među njima i djeca

Trupla devetero migranata pronađena na turskoj plaži

čamac
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
05.01.2016.
u 11:59

Obalna straža uspjela je spasiti osam od 22 migranta koji su se nalazili na plovilu te je nastavila operacije u pokušaju pronalaženja ostalih žrtava, dodala je agencija.

Turske vlasti otkrile su danas na plaži na zapadu zemlje tijela najmanje devet migranata, među kojima nekoliko djece, utopljenih u brodolomu njihova plovila koje je pokušavalo dospjeti do grčkog otoka Lezbosa, izvijestila je novinska agencija Dogan.

Obalna straža uspjela je spasiti osam od 22 migranta koji su se nalazili na plovilu te je nastavila operacije u pokušaju pronalaženja ostalih žrtava, dodala je agencija.

Migranti čija nacionalnost još nije utvrđena potopili su se zbog lošeg vremena nakon polaska u rano jutro iz područja Dikilija.

Tijela devetero njih otkrivena su kasnije na plaži okruga Ayyalika, nešto sjevernije, nekoliko nautičkih milja od otoka Lezbosa.

Po Međunarodnoj organizaciji za migracije oko 700 osoba, većinom izbjeglica iz Sirije i Iraka, smrtno je stradalo ili nestalo prošle godine u pokušaju prijelaza Egejskog mora kako bi dospjeli do Grčke, ulaznih vratiju u Europsku uniju. 

>> U brodski kamp dnevno dođu dva do tri vlaka s izbjeglicama 

>> Danska uvela granične kontrole prema Njemačkoj, Berlin izrazio žaljenje

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ada
Ada
13:41 06.01.2016.

Tužno! Kad će tome kraj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije