Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi porezni sustav
Povratak na članak

Trumpova reforma najveća u povijesti

Trump najavljuje da će olakšice zahvatiti baš sve porezne obveznike, no demokrati upozoravaju da je ovo reforma za bogataše

Komentari 3

NI
Nini istrijan
07:39 28.04.2017.

Uspjeh reforme pociva na tome sto bi nova porezna reforma stimulirala otvaranje novih radnih mjesta.Podsjeca me malo na nasu "reformu" smanjivanja poreza za obrtnike koja je na kraju pokazala da su obrtnici bili ti koji su zgrabili priliku da zaradee malo vise a od novih zaposljavanja smo vidjeli malo. U pravilu ovakve reforme imaju velik rizik da zavrse novim stampanjem novca i naravno inflacijom jer je Trump vec obecao ogromno investiranje u infrastrukturu i vojsku a para nema nego ce se posudjivati od banaka.Naravno inflacija u USA se odrazava na cijeli svijet dizanjem kamata i onda smo opet u zacaranom krugu koji moderna ekonomija ni do dan danas nije rijesila: konstantno smenjivanje visoke i niske konjukture sa ekonomskim krizama i to u razmacima od 7-10 godina.

VL
DU
Deleted user
07:38 28.04.2017.

Kao i kod nas s Marićem. Oni koji su do sad placali minimum ili nista se zale kako nisu nista dobili reformom i jalni su sto ce oni koji imaju vise zadrzati nesto vise novca kojeg su zaradili.

VL
NE
Nepokolebljiv
11:30 28.04.2017.

Izgovor za smanjivanjem poreza firmama (a zapravo bogatim vlasnicima dionica tih firmi) je da ce se time privuci vise kompanija koje sada navodno nisu prisutne u Americi da ce preseliti glavna sjedosta u Ameriku. To zvuci lijepo jer se na prvi pogled otvaraju nova radna mjesta ali stvarnost je da je nezaposlenost u Americi ispod 5% i svi zaposlivi ( to znaci oni koji su disciplinirani da na posao dodu 4 dana u 5 dnevnom radnom tjednu su vec zaposleni) vec negdje rade pa da popune ta "nova" radna mjesta morat ce dati otkaz sadasnjem poslodavcu. Znaci radi se o prevari sitnozubih a veliki dobitak masnim kokama! Bauschtele materijal nije za menagere po ce sitnozubi i dalje raditi poslove za ispod 20 - 25 $ na sat a oni kojima su primanja milion+ godisnje ce umjesto 35% placati porez 10%.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.