Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovan u pritužbi zviždača

Trumpov specijalni predstavnik za Ukrajinu podnio ostavku

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.09.2019.
u 07:22

Volker je ostavku podnio nakon što je imenovan u pritužbi zviždača koja se odnosi na telefonski poziv od 25. srpnja između Trumpa i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija, kažu izvori.

Specijalni predstavnik američkog predsjednika Donalda Trumpa za Ukrajinu Kurt Volker podnio je u petak ostavku, izvijestio je CNN i izvori upoznati sa tom situacijom.

Volker je ostavku podnio nakon što je imenovan u pritužbi zviždača koja se odnosi na telefonski poziv od 25. srpnja između Trumpa i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija, kažu izvori.

Prema pritužbi zviždača iz obavještajne zajednice, objavljenoj u četvrtak, Volker je razgovarao s Trumpovim odvjetnikom Rudyjem Giulianijem, kako bi pokušao "zauzdati štetu" od napora Trumpovog odvjetnika da pritisne Ukrajinu da istraži Trumpovog političkog rivala Joea Bidena.

Reuters navodi i da je o Volkerovoj ostavci prvo izvijestio State Press, studentska publikacija na Državnom sveučilištu Arizona, koja podupire istraživački centar u kojem je Volker izvršni direktor.

Drugi izvori upoznati sa situacijom navode da je Volker na poziciji posebnog predstavnika Trumpa za Ukrajinu bio honorarno, neplaćen od 2017., te da je pokušao pomoći ukrajinskoj vladi da riješi sukob sa separatistima koje financira Rusija.

State Department nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom o tome.

Video: Novinar Hassan Haidar Diab o napadu na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Matrix5
11:41 28.09.2019.

Pokušavaju smjestiti Trumpu,cijela frka vrti se oko Bidena i njegovog sina

NE
Nepokolebljiv
22:20 28.09.2019.

Tako je! U normalna vremena prije politicke korektnosti i srcedrapateljskih razmisljanja u ratno doba spijune se stijeljalo slijedece jutro, morske pirate se slijedece jutro poslije sudenja vjesalo o jarbol, placenike u ratu se isti dan poslije sudenja strijeljalo (zadnje strijeljanje u ranim 1960-tim), veleizdajnike u ratno doba se vjesalo a u mirnodopsko jednako kao spijune dozivotno zatvaralo. Nije bilo glupih presuda za koje se znalo da nikada nece biti u potpunosti odsluzene! Sta netko ne uvede "kupone" s % "popusta" u sluzenju zatvorske kazne? Kupone se donese na blagajnu kao u trgovini! Kakovi su to zatvori gdje zatvorenik uci i trenira igrati golf a za weekend ide kuci? Da li postoji "godisnji odmor" kada je netko na robiji? Perverzno doba u kome zivimo da je kriminalac zasticen zakonom a zrtve tog kriminalca zadrze plijen i smiju se zrtvama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije