Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnici također pozitivni

Trumpov liječnik: 'Predsjednik je vrlo dobro, započeli smo terapiju'

Donald Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
03.10.2020.
u 07:26

U petak je, 17 sati nakon što je objavljeno da je pozitivan na COVID-19, helikopterom prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed (Bethesda, Maryland) na liječenje.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u petak kako je zaražen koronavirusom, a pozitivna je i prva dama Melania Trump. U petak je, 17 sati nakon što je objavljeno da je pozitivan na COVID-19, helikopterom prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed (Bethesda, Maryland) na liječenje. Trump je hodao sporo prema helikopteru, nosio je masku za lice i nije razgovarao s novinarima. Prethodno je glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany priopćila da će predsjednik Trump iz predostrožnost biti prebačen u posebni apartman vojne bolnice Walter Reed. Trumpova kampanja tako se nastavlja "online".

Tijek događaja: 

08:11 Kellyanne Conway, bivša viša savjetnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, rekla je da je pozitivna na koronavirus, kao i Trumpov voditelj predizborne kampanje Bill Stepien, koji su posljednji članovi predsjednikovog okruženja kojima je dijagnosticiran koronavirus, izvijestili su američki mediji. 

"Večeras sam testirana pozitivno na covid-19. Moji simptomi su blagi (lagani kašalj) i osjećam se dobro"; tvitala je Conway. "Započela sam proces karantene u dogovoru s liječnicima", dodala je.

Conway je bila na događaju u Vrtu ruža u Bijeloj kući u subotu kad se najavila Trumpova nominacija sutkinje za američki Vrhovni sud.

Politico je prvi izvijestio, a kasnije je iz Trumpovog stožera potvrđeno, da je pozitivan na koronavirus i voditelj predizborne kampanje Bill Stepien. Vijest dolazi nekoliko sati nakon što je zaraženi Trump primljen u bolnicu.

Stepien je u utorak putovao na predsjedničku debatu u Cleveland i natrag s Trumpom i drugom pomoćnicom, Hope Hicks, kojoj je također dijagnosticiran koronavirus. S predsjednikom je u ponedjeljak bio i u Bijeloj kući.

07:32 Nakon što je hospitaliziran u vojnoj bolnici Walter Reed zbog zaraze koronavirusom, američki predsjednik Donald Trump dobio je dozu antivirusnog lijeka "remdesivir", objavio je noćas predsjednikov liječnik dr. Sean Conley, dodavši kako je predsjednik vrlo dobro.

"S radošću vam mogu objaviti da je predsjednik vrlo dobro i nije mu potreban dopunski kisik. U konzultaciji sa specijalistima odlučili smo započeti terapiju 'remdesivirom' i predsjednik je primio prvu dozu, te se udobno odmara", napisao je dr. Sean Conley u priopćenju koji je objavila Bijela kuća. 

 "Remdesivir", koji je prvenstveno namijenjen liječenju ebole, pokazao se efikasnim u borbi protiv koronavirusa, odnosno u skraćivanju perioda oporavka oboljelih od COVIDa-19.

07:30 Predsjednik SAD-a Donald Trump iz bolnice je preko Twittera objavio da je dobro. "Ide dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas", napisao je na Twitteru. 

07:28 Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Jong Un poželio je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu da se što prije oporavi od zaraze koronavirusom, te se je tako pridružio čelnicima brojnih zemalja koji su uputili podršku Trumpu nakon što je objavljeno da je pozitivan na COVID-19. 

Predsjednik Kim Jong Un uputio je tople pozdrave Trumpu i njegovoj supruzi Melaniji, te je izrazio nadu da će se što prije oporaviti od zaraze koronavirusom, objavili su u subotu sjevernokorejski državni mediji. 

Iako susret Trumpa i Kim Jong Una 2018. godine u Singapuru nije donio željene rezultate kad je u pitanju denuklearizacija korejskog poluotoka, dvojica čelnika nastavili su razmjenjivati poruke i pisma.

07:23 Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi nije zaražena koronavirusom, odnosno njezin test bio je negativan, objavio je u petak na Twitteru njezin glasnogovornik Drew Hammill.

U slučaju da američki predsjednik nije u stanju obavljati dužnost, predsjednica Zastupničkog doma je treća u liniji sukcesije, iza potpredsjednika Mikea Pencea, koji je već objavio da je bio negativan na testu za COVID-19.

Pitanje sukcesije postavilo se nakon što je u petak objavljeno da je predsjednik Donald Trump zaražen COVIDom-19.

07:21 Bliski suradnici američkog predsjednika Donalda Trumpa nisu nosili zaštitne maske tijekom višednevnih priprema prve predsjedničke debate, izjavio je u petak jedan od njih, a obitelj predsjednika ih je skinula u dvorani tijekom televizijskog duela s Joe Bidenom.

"Ne, nitko nije nosio masku u dvorani kada smo pripremali predsjednika", izjavio je jedan od njegovih savjetnika za debatu, Chris Christie, nakon objave da je Donald Trump pozitivan na COVID-19. Bivši guverner New Jerseya je objasnio da je dio skupine od "pet do šest osoba" koja je pripremala američkog predsjednika za debatu protiv demokratskog kandidata za predsjedničke izbore 3. studenoga. On ga je redovno posjećivao u Bijeloj kući "od subote poslijepodne do sredine utorka", precizirao je. U ekipi za pripremu je bio i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani.  

 

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar dzambo
dzambo
10:28 03.10.2020.

Ako pises o Globalizaciji-elitama-medijima-imigrantima i O SVEMU ONOME koje ima dodirnih tacaka od kako su poceli krajem '90-tih Americku a i sve druge srednje klase Zapada polako ''izgurivat'' tak da se stvori samo dva sloja jako bogatih i jako siromasnih to svi brojevi i podaci pokazuju od Ekonomije i politike u svijetu naravno kad se pogleda ono ''najvaznije'' tak je islo sve dok Trump je izabran za predsjednika koji je ''tacno'' ukazao na sve to ste se radilo od kraja '90-tih pa do 2016 a sta za njegovog mandata nije bilo ili je pokusao da zaustavi....pa Ekonomija nikad brze nije rasla i jaz izmedju bogatih i srednje klase se smanjio i to PRVI PUTA od kraja '90-tih, protiv je ilegalne imigracije ili legalne imigracije koja dolazi da radi za jeftine novce a usput jos je na grbaci poreznika..nijedan rat nije poceo...ukazuje na medije sta sve govore i kako izvjestavaju...uostalom ko je ovdje u Americi dugo vremena vidi to svojim ocima JER moze se i pogledat ono sto glavni mediji neizvjestavaju....a za ovaj ''prevoz'' helikopterom fino je covjek sam izasao i usao u helikopter nisu ga sad ''nosili'' a helikopter je najbrze bilo doc gdje tamo i vecina americkih predsjednika ide na preglede sa ISTIM prevozom to jest helikopterom...ali ostavimo to u stranu no big deal....vazno je da on dobije nove izbore pa poslije njega izabrat nekog ko on, van politike i establishmenta i nekog koji nije se bavio politikom i koji zna o Ekoomiji i vise nikada nebirat nekog ko je za Globalizaciju.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
11:06 03.10.2020.

Stanje pacijenta kao da ga je Hebrang napisao.

ZN
znam
13:49 03.10.2020.

Uz remdesivir, dr. Sean Conley je objavio da je predsjednik Trump primio dozu eksperimentalnog lijeka kompanije Regeneron koji sadrži koktel antitijela za covid-19, te je dodao da predsjednik SAD-a uzima cink, vitamin D, lijek za žgaravicu, melatonin i aspirin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije