Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ ŽEŠĆI NAPAD

Trumpa mediji uhvatili u laži na konferenciji, dan poslije osvetio im se na Twitteru

U.S. President Donald Trump gestures as he leaves the podium after a news conference at the White House in Washington, U.S., February 16, 2017.  REUTERS/Kevin Lamarque
18.02.2017.
u 11:24

Također, ga je kritizirao i voditelj na Fox Newsu, televiziji koja je inače blagonaklona prema Trumpu

Američki predsjednik Donald Trump pojačao je u petak svoje napade na medije nazvavši na Twitteru velike televizijske mreže i list New York Times "neprijateljima Amerikanaca".

Ubrzo nakon dolaska na Floridu, gdje će provesti treći vikend zaredom u luksuznoj rezidenciji Mar-a-Lago, predsjednik se ponovno okomio na medije, samo dan nakon što su ga mediji uhvatili kako iznosi neistine podatke prvoj konferenciji za medije u Bijeloj kući nakon inauguracije. 

Naime, na toj konferenciji Trump se hvalio kako je s osvojenih 306 elektorskih glasova ostvario najveću razliku nad suparnikom još od Ronalda Reagana (520 elektorskih glasova 1984. godine). No, to nije bilo točno, više su osvajali i Barack Obama (365 i 332), Bill Clinton (370 i 379), pa i republikanac Geroge H. W. Bush (426)

>>Melania je očajna i nesretna, nije ovo željela

 

Njegovi gafovi na toj konferenciji bila su udarna tema, a posebno su ga rešetali komičari. Također, ga je kritizirao i voditelj na Fox Newsu, televiziji koja je inače blagonaklona prema Trumpu.

Dan poslije Trump je svoju frustraciju medijima opet iznio na Twitteru:

"LAŽLJIVI mediji (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nisu moji neprijatelji, oni su neprijatelji američkog naroda!", napisao je Trump.

 

Raniju objavu na Twitteru, u kojoj se oborio na New York Times, CNN, NBC i "mnoge druge" medije, završio je s uzvikom "ODVRATNO!" Međutim, brzo je obrisao tu objavu i zatim postavio konačnu verziju u koju je dodao još dva "neprijatelja" na svoju crnu listu.

>>Trump se susreo s kanadskim premijerom, no svi pričaju o zaljubljenom Ivankinu pogledu

Mnogi američki predsjednici kritizirali su medije, ali žestina opetovanih Trumpovih napada je bez presedana. 

Na svojoj prvoj samostalnoj tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući u četvrtak Trump je žestoko kritizirao "nepoštenje" medija i obraćajući se izravno Amerikancima rekao da "puno novinara ne govori istinu".

"Mediji su postali toliko nepošteni da ako ne govorimo o tome činimo štetu američkom narodu", ustvrdio je i istaknuo da je "razina nepoštenja (medija) van kontrole". 

>>Teret prezimena Trump: Nitko ne želi sjediti pored predsjednikove kćeri

Komentara 24

Avatar Bruno
Bruno
12:05 18.02.2017.

Amerikanci ne vjeruju medijima, nevjeruju ni Hrvati.

AI
AirMax2
11:49 18.02.2017.

Strašna laž...čovjek će vas sve sam pobijedit. Još osam godina normalne politike hvala Bogu

Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
11:59 18.02.2017.

Samo naprijed predsjednice!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije