Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Trump se zapetljao i s Iranom, a to najviše koristi Rusiji i Kini

Nakon katastrofične invazije na Irak, ideja da bi SAD ponovno mogao ući u rat na Bliskom istoku za većinu je Amerikanaca apsurdna i nezamisliva

Komentari 7

ST
stomugromova
07:32 27.05.2019.

Posljedice agresije na Irak !! Molim pažljivo čitati jer smo svi benvolentni na te užase ,a sutra mogu nas pronaći. Hitler je imao bojeve granate punjene tabunom i sarinom kad ih nitko drugi nije imao.( mogao je dobiti rat da ih je upotrijebio).Ipak je dao vojsci naredbu da se ne upotrebljavaju.Usporedite američku vojsku.Istrošeni uran(DU) nastaje obogaćivanjem urana za upotrebu u nuklearnim reaktorima. Kad depleted uranium udari u čvrsti object ,kao tenk,eksplodira u radioaktivnu prasinu koja zagadi okolinu a kroz zrak se prenosi i na velike udaljenosti( bez problema doseže i do Hrvatske). Eksperti sa tog područja tvrde kako su Amerikanci i Britanci ispalili 940.000 projektila sa istrošenim uranom ,samo1991. Asaf Durakovic (i mnogi drugi eksperti) tvrdi da je “misteriozna “ bolest(Gulf War Syndrome) 65.000 američkih vojnika, iz prvog rata sa Irakom, ustvari posljedica trovanjem DU. Samo SAD su bacile, u tom ratu, na Irak 320.000 tona(!!!!!!) istrošenog urana.( za što ono sudili našim generalima ????? ) Nedugo poslije napada uočeno je veliko povećanje bolesti raka i deformacija novorodjencadi. U intervju za BBC Radio4 Dr. Kieth Baverstock je jasno rekao kako DU uništava naš DNA. Prosjek bolesti raka povećao se u Iraku ( od dolaska” osloboditelja”) za 10(deset) PUTA a deformacije novorodjencadi za 5 puta.( pogl. Death Made In America).Amerikanci su upotrijebili DU i u Afganistanu ,BiH i Kosovu, dok je Izrael upotrijebio DU u napadu na Libanon i Gazu.

VL
DU
Deleted user
17:37 26.05.2019.

..nije se Trump s ničim zapetljao..

VL
DU
Deleted user
22:48 26.05.2019.

uh vid ovoga.... ovaj ne odlučuje! on je postavljen tu samo kao maketa.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
16:02 26.05.2019.

Dobro mi bi trebali bit na strani Iranaca. Posto nas uce da smo njihovi potomci. Sad ovako onako Nismo Iranci ni Slaveni sad bi Goti bili a ima tu i domaci Amerikanaca..Dobro ce doc Rus i Kini valjat ce oruzje. A Dizel ce otic do sto dvadeset dolara po barelu ako zaguzva. Rusija samo trpa u vrecu novac. Rezerve porasle haha .A kazu i Ameri imaju zastarjelo oruzje...A tose vidilo iu Siriji di ih Rusi sveli na status promatraca.

VL
NE
Nepokolebljiv
15:48 26.05.2019.

Molim bilo kojeg ljubitelja mira u svijet da ne uvjeri u mirnodopske nakane Irana nakon sto spomenem slijedece cinjenice: Ksao gorivo za nuklearne centrale apsolutno je potreban uran obogacen na MANJE od 5%. Iran ima velike zalihe iznad 20% i nesto iznad 40%. Cemu? Jedino nuklearno oruzje koristi uran bogatiji od mirnodopske obogacenosti od Ispod 5%! Kazu da im treba za medicinska istrazivanje? S tom koncetracijom urana i kolicinama mogu jedino uzrokovati teske radijacijske opekline kao iz Los Alamos gdje su Ameri imali laboratorijski incident i dvoje ljudi je stradalo jer tada jos nitko nije imao pojma o mogucim posljedicama ozracenja u trajanju daleko manjem od jedne sekunde. Poslije je bila Hiroshima i Nagasaki. Pitam se da li Iranci imaju plan daljnjeg "eksperimentiranja" s posljedicama zracenja po ljude?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.