Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak dijaloga

Trump primio pismo Kim Jong Una: 'Hvala mu na vraćanju posmrtnih ostataka'

Donald Trump i Kim Jong-un
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
02.08.2018.
u 19:54

Dvojica čelnika su prigodom susreta u lipnju u Singapuru objavila postizanje dogovora u kojem je Kim potvrdio svoju "čvrstu" predanost denuklearizaciji, no od tada u tom pitanju nije postignut velik napredak

Predsjednik SAD-a Donald Trump u srijedu je primio pismo sjevernokorejskog čelnika povezano s nedavnim razgovorima dvojice čelnika o denuklearizaciji Korejskog poluotoka, priopćila je Bijela kuća u četvrtak.

Dvojica čelnika su prigodom susreta u lipnju u Singapuru objavila postizanje dogovora u kojem je Kim potvrdio svoju "čvrstu" predanost denuklearizaciji, no od tada u tom pitanju nije postignut velik napredak.

"Tekuća korespondencija dva čelnika se nastavlja na njihov sastanak u Singapuru i usmjerena je na realizaciju obveza iz zajedničke izjave SAD-a i DPRK-a", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders u izjavi. DPRK je kratica za Demokratska Narodna Republika Koreja, službeni naziv Sjeverne Koreje.

Trump je o pismu "tvitao" u četvrtak, zahvalivši Kimu na vraćanju posmrtnih ostataka više Amerikanca poginulih u Korejskom ratu 1950-53. godine.

Trump je u tweetu napisao da očekuje skori ponovni susret s Kimom, no trenutno nema planova za održavanje drugog summita dvojice čelnika.

Predsjednik SAD-a je u više prigoda rekao da je sporazum postignut s Kimom bio pozitivan  jer je Sjeverna Koreja od tada obustavila ispitivanja nuklearnog oružja i raketa i počela vraćati posmrtne ostatke američkih vojnika.

"Mislim da će to vrlo dobro ispasti", rekao je svojim podržavateljima na skupu u Tampi, na Floridi. "Nema testova, rakete ne lete. No vidjet ćemo što će biti", rekao je. 

Pogledajte video - Misteriozni ljudi - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije