Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrio u videoporuci

Trump otkrio što će napraviti prvog dana predsjedničkog mandata

donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
22.11.2016.
u 07:42

Zatražio sam od svog tranzicijskog tima da sastavi popis izvršnih aktivnosti koje možemo poduzeti već prvog dana kako bi obnovili naše zakone i vratili natrag naša radna mjesta", kazao je Trump u video poruci

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako će prvog dana preuzimanja ureda izići iz trgovinskog sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP), sukladno svojim najavama u kampanji.   

"Zatražio sam od svog tranzicijskog tima da sastavi popis izvršnih aktivnosti koje možemo poduzeti već prvog dana kako bi obnovili naše zakone i vratili natrag naša radna mjesta", kazao je Trump u video poruci u kojoj je najavio prioritete u prvih sto dana vlasti. 

"Kad je riječ o trgovini, objavljujem da imamo namjeru povući se iz Transpacifičkog partnerstva, potencijalne katastrofe za našu zemlju", kazao je Trump.

"Umjesto toga, pregovarat ćemo o sklapanju bilateralnih trgovinskih sporazuma kako bismo vratili poslove i industriju natrag na američko tlo", kazao je novoizabrani američki predsjednik najavivši povlačenje iz trgovinskog sporazuma koji je potpisan 2015. i koji uključuje 12 zemalja tog područja, a u koji nije uključena Kina.   

>>Trumpovog djeda protjerali iz njegova gradića u Njemačkoj

Komentara 3

Avatar mason
mason
18:09 22.11.2016.

Trebas ti nama Trump uvesti prvo radne snage.Sve firme primaju radnike ,americka ekonomija je dobra posla na sve strane ,samo smo kratki sa radnom snagom.

NE
Nepokolebljiv
09:38 22.11.2016.

Nezaposlenost u Americi ispod 5% a mnogi s niskim primanjima (pretezno imigranti koji neznaju gotovo nista engleskog) imaju i dva posla. Pitam se samo tko ce raditi na tim poslovima koje ce veliki biznisman vratiti iz Azije u Ameriku? Gdje ce naci radnu snagu za 30 miliona radnih mjesta koja bi se trebalo otvoriti u Americi nakon sto se proizvodnja vrati u zemlju? Mozda ce mu ipak trebati pod hitno jako puno Meksikanaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije