Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET IZBORIMA

Trump opet napada: Nazvao Bidena 'glupim', traži i ispriku zbog navodne retorike

President Donald Trump Delivers Remarks at Council for National Policy Meeting
Foto: CNP/Newscom/PIXSELL
1/3
08.09.2020.
u 08:52

Također je nastojao sebe prikazati kao onog tko je najbolje pozicioniran za obnovu gospodarstva, unatoč kritikama da je njegovo početno odbijanje da prihvati postojanje prijetnje od koronavirusa dovelo do zdravstvene krize i recesije.

Američki republikanski predsjednik Donald Trump, kojega je demokratski protukandidat na skorim predsjedničkim izborima Joe Biden optužio da upravljanjem koronakrizom dovodi u opasnost živote, nazvao je u ponedjeljak Bidena "glupim" i zatražio ispriku zbog navodne antivakserske retorike. 

Zaostajući u nacionalnim ispitivanjima javnog mnijenja dok se istodobno broj smrti povezanih s koronavirusom približava broju od 190.000, Trump je pokrenuo široki napad na bivšeg potpredsjednika koji mu je protukandidat na predsjedničkim izborima 3. studenoga, kao i na Bidenovu kandidatkinju za potpredsjednicu Kamalu Harris. 

Trump je najavio kako će cjepivo protiv virusa biti spremno za primjenu u rekordnom vremenu, možda i prije izbora, pokrenuvši pitanja o tome bi li politički pritisak mogao dovesti do toga da se cjepivo stavi u upotrebu prije nego li se potvrdi kao sigurno.  

Harris je s tim u vezi rekla da ona ne bi vjerovala Trumpu oko cjepiva prije izbora, dok je Biden, kritizirajući Trumpov odgovor na koronakrizu, pozvao Amerikance da poslušaju znanstvenike. Kritičari optužuju Trumpa da je potkopavao ugled znanstvenika tijekom koronakrize.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji ispred Bijele kuće Trump je rekao: "Buden i njegova vrlo liberalna sukandidatkinja, najliberalnija osoba u Kongresu, koja po mom mišljenju nije kompetentna i mogla bi uništiti ovu zemlju i ovo gospodarstvo, trebaju se odmah ispričati za bezobzirnu retoriku protiv cjepiva kojom trenutno govore" dodavši da "to potkopava znanost".   

Predsjednik je Bidena nazvao "glupim".

Trump je također pozdravio oporavak američkog tržišta rada od recesije izazvane koronavirusom sugerirajući da bi Biden poništio taj napredak.

Također je nastojao sebe prikazati kao onog tko je najbolje pozicioniran za obnovu gospodarstva, unatoč kritikama da je njegovo početno odbijanje da prihvati postojanje prijetnje od koronavirusa dovelo do zdravstvene krize i recesije.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
09:34 08.09.2020.

bidni Biden i je glup, osim što je senilan

Avatar @proma-trač
@proma-trač
09:10 08.09.2020.

Američki CDC (am. zdrav. organizacija) navodi da je samo 6 % osoba od prijavljenih 190 tisuća stvarno i umrlo od K19 što je onda 11400 osoba ili 0,00326 % od ukupnog broja stanovnika.

NE
Nepokolebljiv
16:31 08.09.2020.

Ovako: "... njegovo početno odbijanje da prihvati postojanje prijetnje od koronavirusa ..." koliko me sjecanje sluzi 30 sjecnja Trump je zabranio sve medunarodne letove iz Kine! Demokrati su ga proglasili rasistrom i ksenofobom i otisli se, doslovno, grliti i ljubitii s Kinezima u Americi koji su nedavno dosli iz Kine u NYCity (od tuda vjerojatno takova eksplozija kineskog virusa u drzavi NY). Desetak dana poslije isto je ucinio za sve letove iz Schengen-ske zone. Opet kuknjava sa ljevice. Dva tjrdna potom se pozvao na svoje predsjednicko pravo i naredio privatnim (super velikim) firmama da moraju osnovati linije za proizvodnju respiratora. U isto vrijeme je naredio americkoj Mornarici poslati brod bolnicu u NYC luku. Kapaciteti broda - bolnice NY guverner i njegov strucni stab za zdravstvenu zastitu NIKADA nisu iskoristili vise od 10% kapaciteta te plovece bolnice! `Niti jedna drzava u svijetu nije se tako RANO i tako radikalno suprotstavila kineskom virusua CNN i HINA optuzuju Trump-a da nije shvatio pandemiju ozbiljno! Sve ove datume i radnje za provjeriti ne morate traziti na internetu, dosta je da pogledate VL u to doba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije