Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarski forum

Trump ne ide u Davos, šalje ministre Popmea, Rossa i Mnuchina

Donald Trump
Foto: JIM YOUNG/REUTERS/PIXSELL
18.01.2019.
u 07:09

Svjetski gospodarski forum (WEF) u švicarskom skijalištu Davosu mjesto je susreta svjetske gospodarske i političke elite na kojemu se očekuje 3.000 sudionika, među kojima 65 predsjednika država i vlada

Donald Trump je odlučio otkazati dolazak američkog izaslanstva na Svjetski gospodarski forum u Davosu idućeg tjedna zbog djelomičnog prekida rada savezne vlade, priopćila je u četvrtak Bijela kuća.

"Iz poštovanja prema 800.000 američkih zaposlenika koji ne primaju plaću i kako bi dobio potporu svoga tima, predsjednik Trump je otkazao putovanje svog izaslanstva na Svjetski gospodarski forum u Davos, u Švicarskoj", rekla je Sarah Sanders, glasnogovornica Bijele kuće, tjedan dana pošto je Donald Trump otkazao svoje sudjelovanje na tom događaju.

Umjesto njega, na Forum koji se održava od 21. do 25. siječnja putuju državni tajnik Mike Pompeo, ministar trgovine Wilbur Ross i ministar financija Steven Mnuchin koji će voditi izaslanstvo.

Svjetski gospodarski forum (WEF) u švicarskom skijalištu Davosu mjesto je susreta svjetske gospodarske i političke elite na kojemu se očekuje 3.000 sudionika, među kojima 65 predsjednika država i vlada.

Zbog "pretrpanog programa" na forum neće doći ni francuski predsjednik Emmanuel Macron, kao ni Theresa May koja se bavi brexitom.

Nešto ranije u četvrtak Trump je zbog 'shutdowna' otkazao putovanje Nancy Pelosi, demokratske predsjednice Zastupničkog doma, u Afganistan, kamo je trebala putovati vojnim zrakoplovom.

>> Pogledajte s čime je Trump počastio sportaše

Komentara 2

DU
Deleted user
07:15 18.01.2019.

Za bijelog poglavicu iz vasingtona je to dalek put...gdje mu je skvo...

DE
deckoizkrnjaka
08:01 18.01.2019.

Evo bas Svicarci zale zbog tog Trupovog nedolska,jer s tim nedolsakom,gube 3.5 milijon CHF,toliko otprilike kosta nedolazaka tog zuce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije