Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Moramo se zaštiti'

Trump nazvao Macronovu ideju o europskoj vojsci 'vrlo uvrjedljivom'

Donald Trump
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL
1/4
09.11.2018.
u 23:41

U utorak je Macron rekao da Europa treba pravu vojsku kako bi smanjila ovisnost o Sjedinjenim Državama u obrani.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak kako je "vrlo uvrjedljivo" da francuski predsjednik Emmanuel Macron predlaže da bi Europa trebala stvoriti svoju vlastitu vojsku kako bi zaštitila sebe od mogućih neprijatelja, uključujući Sjedinjene Države.

"Vrlo uvrjedljivo, ali možda bi Europa prvo trebala platiti svoj pošteni dio za NATO kojega uvelike subvencionira SAD", rekao je Trump na Twitteru nakon što je stigao u Francusku gdje će sudjelovati u obilježavanju 100. godišnjice završetka prvog svjetskog rata i susresti se s Macronom.

U utorak je Macron rekao da Europa treba pravu vojsku kako bi smanjila ovisnost o Sjedinjenim Državama u obrani. "Moramo se zaštiti s obzirom na Kinu, Rusiju i čak Sjedinjene Države".

Vojna vježba Velebit 18 - združena snaga

Komentara 39

DU
Deleted user
01:28 10.11.2018.

Opet obmanjujete! Ako ćemo kratit i parafrazirat, onda je naslov trebao biti nešto u stilu “Trump nazvao Macronovu izjavu o potrebi vojne zaštite od SADa uvredljivom”. To je poruka i tako stoji i u članku! E sad samo zamislite šta bi bilo da je Trump dao takvu izjavu, o EU kao mogućem agresoru na SAD. Svi bi ovi toboze fini i obrazovani vrištali, tražili impeachment jer neuračunljiv. Da, zaštitu trebamo mi EU građani, ali u prvom redu od samovoljnih političara, MSM diktata i njihovih svakodnevnih laži i manipulacija.

ST
stefj
00:16 10.11.2018.

EU, ako želi biti faktor, treba jaču vojsku, bilo na razini svake države ili jedinstvenu. Izlaskom UK iz EU, Francuska ostaje jedina država s donekle ozbiljnom vojskom u EU... No te zajedničke vojske su uvijek problem, kao i zajednički projekti, pogledajte npr. projekt Eurofightera, koliko je trajao i koliko se interesa moralo u tome pomiriti. Francuzi koji su izašli iz tog projekta, sami su izbacili lovca 8 godina prije... Puno babica, kilavo dijete... Puno vojska u jednom savezu daje dobre rezultate, no multinacionalne vojske pod jednom kapom baš ne funkcioniraju. Naročito na 27 jezika. Bilo takvih primjera u povijesti, najviše u ovim krajevima, gdje je ne jednom najviše vojnika Austrijske vojske stradalo od prijateljske vatre.

TE
TEUTA
00:05 10.11.2018.

Dinald Teamp iMa pravo. Kako to da Europa treba da se brani od SAD. Treba vojsku alu ne za obranu od SAD .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije