Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PRIZNAO

Procurila snimka: Trump priznao da je Amerikancima lagao da korona nije opasna

U.S. President Donald Trump tours a Whirlpool Corporation washing machine factory in Clyde, Ohio
Foto: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
10.09.2020.
u 08:59

"Uvijek sam je htio umanjiti", rekao je predsjednik u telefonskom razgovoru s Bobom Woodwardom 19. ožujka, koji se prenosi u toj knjizi pod nazivom "Bijes". "I sad je hoću umanjiti jer ne želim dizati paniku", dodao je.

Američki predsjednik Donald Trump otvoreno je rekao da je htio umanjiti prijetnju COVID-19 priznajući istodobno da je koronavirus opasan, pokazuje nova knjiga novinara Boba Woodwarda.

Osam tjedana prije predsjedničkih izbora, objavljivanje dijelova ove knjige koju je uredio glasoviti novinar koji je razotkrio aferu Watergate, potaknulo je oštru reakciju demokratskog kandidata Joea Bidena koji je upozorio da je to bila "izdaja" američkog naroda.

Zbog svog upravljanja pandemijom koja je u Sjedinjenim Državama pokosila više od 189.000 ljudi, Donald Trump se našao na meti oštrih kritika svojih protivnika, ali i znanstvenika i nekih republikanskih zastupnika. Optužuju ga da je slao proturječne i nejasne poruke, ali i da nije pokazao suosjećanje zbog posljedica koje je prouzročio taj virus. U nizu anketa velika većina Amerikanaca oštro je osudila njegove postupke na tom polju.

"Uvijek sam je htio umanjiti", rekao je predsjednik u telefonskom razgovoru s Bobom Woodwardom 19. ožujka, koji se prenosi u toj knjizi pod nazivom "Bijes". "I sad je hoću umanjiti jer ne želim dizati paniku", dodao je. Nekoliko tjedana ranije, 7. veljače, istom novinaru je rekao da je COVID-19 "ubojita stvar".

Knjiga koja treba izaći 15. rujna, oslanja se na 18 razgovora s Bobom Woodwardom između prosinca 2019. i srpnja 2020. snimljenih uz pristanak Donalda Trumpa.

Ključne riječi

Komentara 9

ZA
Zapadnjak
09:24 10.09.2020.

Pametan covjek, nije htio paniku, panika je dovela do lockdowna za kojeg danas svi relevantni politicari kazu da vise nije opcija, a oni koji se usude reflektirati na proslost govore da je i proljetni lockdown bio pogreska... to sto su se ameri ili bilo tko drugi nesposobni odmaknuti na dva metra zaista nije problem ni trumpa, ni vlasnika kafica, ni nocnih klubova ni bilo koga cetvrtog... naravno, druga stvar medalje je iracionalni faktor, emotivnost i hiperemotivnost biraca, i u tom smislu bi se ovo moglo obiti trumpu o glavu...

JG
johnny.goto.9
09:30 10.09.2020.

priznao? a rekao je na početku bude li 100 000 umrlih kako je odličan posao, ako bude 200 000 umrlih bio bi to dobar posao, a bude li 2 000 000 umrlih da bi bila katastrofa ...

HO
homophob
15:47 10.09.2020.

"Procurilo"??? Nista procurilo nego taj bjedni Robert Uckur Woodword ljiga bez etike objavljuje potajno snimljene konverzacije s Predsjednikm Trumpom koji su vodeni na provatnim telefonskim linijama za osobnu dobit. Ljiga koja je cio zivot sagradila oko okolnosti da je netko nepoznat iz blizine Predsjednika Nixona zelio unistiti Predsjednika i odavao im ( Woodvordu i Carl Bernstein potrkusci pocetnici u Washington Post) povjerljive podatke gotovo pisuci clanke za njih. Nista poslije niti jedan od dvojice nije sam po sebi postigao nesta zapazena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije