Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA OKO KORONAVIRUSA

Trump napao vodećeg epidemiologa: To je lažna vijest, vrijeme je da dobije otkaz

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.04.2020.
u 11:32

Trump je u drugoj objavi napao New York Times zbog članka koji je izašao u subotu, a u kojem se tvrdi da je predsjednik više puta umanjivao ozbiljnost virusa te da je više puta upozoren od visokih dužnosnika Bijele kuće.

Doktor Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti i član tima Bijele kuće za suzbijanje koronavirusa, našao se na meti američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog izjava koje je dao CNN-u u nedjelju. 

On je rekao kako su Sjedinjene Američke Države mogle spasiti živote da su ranije uvele mjere zaustavljanja koronavirusa. On je rekao i kako je donošenje odluka komplicirano.

- Da smo na početku sve zatvorili, stvari su mogle biti drugačije - rekao je Fauci i dodao kako oni daju preporuke te da se one često prihvaćaju, no ponekad i ne. 

Donald Trump
1/13

Predsjednik Donald Trump oglasio se preko Twittera gdje je poručio da je vrijeme da Fauci dobije otkaz. Poručio je kako se ovdje radi o 'lažnim vijestima' te da je on zabranio letove iz Kine 'puno prije nego su ljudi počeli pričati o tome'. On je podijelio i objavu DeAnne Lorraine, bivše kandidatkinje za Kongres, koja je napisala: 'Fauci sada govori da je Trump mogao spasiti živote da je ranije poslušao medicinske stručnjake. Fauci je 29. veljače ljudima govorio da se nemaju čega bojati te da koronavirus ne predstavlja prijetnju. Vrijeme je da Fauci dobije otkaz'.

Trump je u drugoj objavi napao New York Times zbog članka koji je izašao u subotu, a u kojem se tvrdi da je predsjednik više puta umanjivao ozbiljnost virusa te da je više puta upozoren od visokih dužnosnika Bijele kuće.

- Priča New York Timesa je lažna, baš kao i same novine - napisao je Trump i dodao da je bio kritiziran jer je prebrzo donio odluku o zabrani letova iz Kine. 

>> Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar mofo
mofo
12:37 13.04.2020.

Zanimljiva vam je ova fora, komentari samo nestaju, nema obavijesti ni krsenja pravila.. u sto ste se vi pretvorili..!?

Avatar Damating
Damating
12:11 13.04.2020.

Kad je Trump zabranio letove iz i u Kinu, demokrati su digli dreku! Izričito se sjećam. Oni se pak "sjećaju" poput Bernardića, parcijalno.

PL
Playmaker
12:14 13.04.2020.

Bravo Trumpu !!!😎😎😎 Konačno da se netko probudio u Svijetu !!!! Sad če biti Oluje svuda !!!! Samo Šibaj Trumpu !!😎😎😎

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije