Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMPOV ČOVJEK ZA KINU

Što će napraviti Amerika ako Kina napadne? Ključ obrane je Japan, Tajvanu što prije trebaju rakete

08.08.2022.
u 17:20

Prije godinu i pol bivši članovi administracije Donalda Trumpa u Sjedinjenim Državama osnovali su istraživački centar, odnosno trust mozgova America First Policy Institute (AFPI). Utemeljen na zasadama ideologije Trumpove administracije, koja je često promatrana kao kontroverzna u Europi, AFPI predlaže politike koje po njegovim osnivačima vode zaštiti američkih nacionalnih interesa. Stručnjak AFPI-ja za politiku prema Kini Adam Savit za Večernji list govori o tome da smatra da je Bidenova administracija svojom nesposobnošću potkopala posjet Nancy Pelosi Tajvanu, koji su bili dobri aspekti Trumpove politike prema Pekingu te što će SAD napraviti napadne li Kina Tajvan. – Hrvati moraju znati da ‘America First’ (Amerika na prvom mjestu) ne znači ‘Amerika sama’. Mi ne vjerujemo u slanje američkih trupa u beskrajne ratove, ali ne vjerujemo ni u izolacionizam. Umjesto toga, cijenimo pragmatične i obostrano poštovanja vrijedne saveze sa snažnim, ponosnim i demokratskim nacijama – poručio je Savit.

Komentara 59

PD
plavi-devet
19:10 08.08.2022.

Potpuno mi je jasno da mnogima idu na zivce Ameri i njihovo upletanje svugdje, medjutim zamislite sto ce biti ako se pusti da to isto rade Kinezi. Izmedju to dvoje, jer treceg nema, ja hocu dominaciju Amerike, a ne kineskih komunista. Na Tajvanu i u Ukrajini je biti ili ne biti za nase drustveno uredjenje i nacin zivota. I zato podrzavam Ameriku i Tajvan u ovom slucaju.

AN
Antikomunist.
20:37 08.08.2022.

Podrška SADu u borbi protiv komunizma!

DI
Diesel
18:08 08.08.2022.

Ako je Taiwan spreman pruziti otpor Kini kao Ukrajina prema Rusiji, onda Kina nema tu sto traziti. Oni se nemaju gdje iskrcati. Postaviti jake radare, snazne i moderne protubrodske rakete i protuzracne rakete i to je to. Kina mora doci desantnim brodovima do Taiwana, a za to trebaju prijeci oko 150 km. To je dovoljno vremena da se ispale protubrodske rakete i da se uz strasne zrtve Kina predomisli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?